'Rocky' en 'The Karate Kid'-regisseur John G. Avildsen overleden

'Rocky' en 'The Karate Kid'-regisseur John G. Avildsen overleden

De Oscarwinnaar regisseur werd 81 jaar.

Academy Award-winnaar John G. Avildsen is volgens Variety overleden op 81 jarige leeftijd. Avildsen, overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker, is vooral bekend van de regie van Rocky en The Karate Kid.

Avildsen eerste grote film was het drama Joe, onder meer met Peter Boyle. Vervolgens maakte hij onder meer de film Save the Tiger, waarvoor Jack Lemmon de Oscar voor Beste Acteur won. In 1976 leverde Avildsen Rocky op. De film won drie Oscars, voor Beste film, Beste regisseur en Beste montage. De regisseur keerde in 1990 terug naar de Rocky-reeks om Sylverster Stallone te regisseren in Rocky V.

Een andere vechtsport-reeks van Avildsen was The Karate Kid. De geliefde filmreeks startte hij in 1984 en keerde daarna terug voor de vervolgen The Karate Kid Part II in 1986 en The Karate Kid Part III in 1989.

Andere bekende(re) titels zijn The Formula uit 1980 met Marlon Brando, Neighbors uit 1981 met John Belushi, Lean on Me uit 1989 met Morgan Freeman. Zijn laatste regieklus stamt alweer uit 1999; Inferno met Jean-Claude Van Damme en Karate Kid-ster Pat Morita.

Op de IMDb staat aangegeven dat Avildsen de film Nate & Al met onder meer Richard Dreyfuss en Martin Landau in voorbereiding had. Binnenkort verschijnt de docu John G. Avildsen: King Of The Underdogs.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair