Mark Wahlberg is klaar met 'Transformers'

Ook Michael Bay zegt reeks definitief vaarwel.

Van franchise-starter Michael Bay was al duidelijk dat hij na het aanstaande Transformers: The Last Knight stopt met het regisseren van Transformers-films. Nu heeft hij dit nogmaals bevestigd. Ook acteur Mark Wahlberg zal niet terugkeren voor een zesde deel.

Na Transformers: Dark of the Moon vertrok hoofdrolspeler Shia LaBeouf uit de filmreeks en Wahlberg werd aangetrokken om het gat op te vullen in Transformers: Age of Extinction uit 2014. Wahlberg heeft tijdens The Graham Norton Show laten weten dat hij het na twee delen voor gezien houdt: "Het is mijn laatste, dus ik krijg mijn leven terug."

Tegenover Fandango bevestigde Bay zijn afscheid van de franchise: "De films die ik heb gemaakt zijn enorme films. Ze vragen veel van je. Ik heb het vaak genoeg gedaan en ik heb er een hoop lol in gehad. Ik sluit groots af en ik denk dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Er zijn heel wat andere films die ik wil maken."

En wat wil Bay dan gaan doen? "Ik heb net een erg bloederig over een huurmoordenaar gelezen. Dat lijkt me leuk om te doen. Ik vond 13 Hours geweldig om te doen. Ik vond Pain & Gain geweldig om te doen. Ik denk dat het iets meer serieus en volwassener wordt." Hieronder een IMAX-featurette, uiteraard met Bay.



NieuwsFilm

meest populair