Algemeen

'Jurassic World 2' bevat gestoorde actie

En hoe zit het met de rol van Jeff Goldblum?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:21 in Algemeen
De laatste weken zijn er regelmatig kleine nieuwtjes rond Jurassic World 2. De film van regisseur J.A. Bayona moet bijvoorbeeld beter, spannender en enger worden dan de film van regisseur Colin Trevorrow. Vandaag hebben we niet alleen nieuws over de actie in JW2, maar ook over de rol van Jeff Goldblums Ian Malcolm.

De actie

Allereerst de actie in de film. Trevorrow sprak met MTV News en daar vertelde hij dat het vervolg meer op personages leunt, maar tegelijk spannender wordt. "Het wordt diepgaander, leunt meer op personages en tegelijk op spanning, vooral in de tweede helft," begon Trevorrow. Die actie zien we vooral in het midden en het eind:

"Er zit grote actie in het midden. Er zit een scène in het midden, die ik gezien heb - ik bedoel, ik kijk elke dag naar de dailies - maar ik zie ook dingen samenkomen, en het is gewoon gestoord." Naar wat voor scène Trevorrow precies refereert weten we natuurlijk niet, maar we kunnen wel gokken. Recent hoorden we dat er een onderwateractiescène in Jurassic World 2 zit, dus wellicht bedoelt Trevorrow dat als hij het hierover heeft.

Ian Malcolm

Ian Malcolm, de wiskundige die in Jurassic Park en The Lost World gespeeld werd door Jeff Goldblum, keert terug voor dit vervolg. Trevorrow vertelde dat hij flink vertrouwd heeft op de boeken van Michael Crichton voor het dialoog van Malcolm in deze film.

"Ik heb veel Crichton-dialoog gebruikt," begon Trevorrow over het script van dit vervolg. "Misschien is een van de hoogtepunten van dit hele proces Goldblum. Jeff Goldblum belde me en zei van, Ik heb een paar dingen bedacht dit ik op je wilde uitproberen. Dus hebben we dik een uur aan de telefoon gehangen, waarbij hij allemaal proefballonnetjes opliet. En ik bedoel, het was bijna beter dan op de set zitten. Het was geweldig."

Dit is niet voor het eerst dat Crichton leunt op de boeken. Het personage van Chris Pratt, Owen Grady, werd al gebaseerd op een situatie uit het eerste boek. Daarnaast was de scène waarin Owen en de rest op motoren naast de raptors rijden ook geleund uit het boek. Het is nog wel altijd de vraag hoe groot de rol van Goldblum wordt in het vervolg.

Jurassic World 2 zal vanaf 22 juni 2018 in de bioscoop draaien.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Nog gestoorde actie dan deel 1? Beter, spannender, diepgaander en enger hoop ik wel, minder dan zijn voorganger is namelijk toch wel lastig...

rubikon

Avatar

Anders ga je eerst je artikel nog een keertje overlezen voordat je hem post. Wat een rommelig verhaal. Vooral die laatste alinea is gewoon een bende. "Dit is niet voor het eerst dat Crichton leunt op de boeken." Wat?

Master Of Films

Avatar

Kinderen op de bruch menu voor de dino's. Dat noem ik pas gestoorde actie. :D

Voor de rest zijn nog steeds de JW2 verhalen die op het web rondlopen zijn nog steeds gebaseerd op de wel bekende reclameslogan "Wij van Dinoland zijn veel beter dan de Lego Efteling land, lekker puh!."

Rich Art

Avatar

Motoren naast raptors in het boek? Ik heb hem toch vaak genoeg gelezen, maar dat kan ik me totaal niet herinneren...

esteban

Avatar

De énige reden waarom ik wel degelijk uitkijk naar JP5, zoals ik hem voorlopig blijf noemen, is de regisseur. Vanwege zijn andere films. Deze man kan sfeer scheppen als geen ander en weet verdomd goed hoe hij dingen in beeld moet brengen om 't memorabel en beklijvend te maken.

Warhasbegun

Avatar

Prince john, helemaal met je eens. De vorige was oppervlakkig vrij langdradig en zeker niet eng met af en toe wat spanning. Dit moet echt vele malen beter ook al hebben we nu al vier films gezien het moet nog steeds een wauw effect kunnen oproepen en ook de spanning en angst mag van mij flink omhoog

Leon81

Avatar

Kom op, zo slecht was World deel 1 echt niet. Ik heb er erg van genoten. Kijk, de weergaloze regie en spanningsopbouw van Spielberg in het originele deel word nergens gehaald, maar leuk en nostalgisch was het wel!

Master Of Films

Avatar

Jurassic World nostalgisch! Denk dat je toch enorm vergist Leon nummer 81. Jurassic PARK is nostalgisch! Niet alleen ouder dan World :P maar ook baanbrekend voor de filmindustrie (o.a. minimale CGI gebruik en de 1e DTS film). Jurassic World is de zoveelste generieke lopende band film uit de Hollywood fabriek.

Leon81

Avatar

Zoals ik ook schreef kan niemand het fantastische origineel van Steven overtreffen, uiteraard, maar ik heb erg genoten van World en ja...soms...kreeg ik toch echt een nostalgisch gevoel ;-).

Goku32

Avatar

Leon 81 world was net zo slecht als deel 3 man. Het einde van world was zo nep en jammer. Deel 1 van spielberg is en blijft de beste film niks kan die film overtreffen athans nog niet gebeurd

Goku32

Avatar

Jurrasic park world deel 1 was super slecht man Prince john. Het einde was heel gaar, Ik ben blij dat Goldblum meedoet met deel 2 dat maakt al heel veel goed iedergeval

nieuwslaatste nieuws

meest populair