Rian Johnson nam scène op voor 'Star Wars: Episode IX'

Rian Johnson nam scène op voor 'Star Wars: Episode IX'

Maar wat voor?!

Regisseur Colin Trevorrow is niet alleen druk met promotie voor Jurassic World 2, maar ook bezig met de voorbereidingen voor Star Wars: Episode IX. Zo werkt hij aan het scenario van de film, waarvan naar het schijnt net een eerste versie af is. Toch kon Trevorrow collega Rian Johnson (The Last Jedi) al vragen iets voor zijn film op te nemen.

"Er was een klein dingetje," begon Trevorrow tegenover MTV. "Het was geen aanpassing, maar gewoon de vraag, 'Zou je dit extra dingetje kunnen opnemen nu je toch op die plek bent?' En dat heeft hij gedaan, wat geweldig was. Maar, weet je, het is deel van het proces waarin we allemaal samenwerken - iedereen communiceert met elkaar. Het is heel oprecht, want iedereen wil het beste maken. En ik denk dat er een misconceptie is, namelijk dat mensen geloven dat er een soort bedrijfsoverlord is die het verhaal aan iedereen dicteert en bepaalt wat er in de film zit om maar meer speelgoed te verkopen. Maar in werkelijkheid is het een klein groepje mensen, en niemand van hen is zo'n zakenman, allemaal zijn het creatievelingen, en oprecht mensen die het best mogelijke willen maken om dit zo goed als mogelijk te kunnen realiseren."

Om wat voor scène het ging wilde Trevorrow niet vertellen. Mogelijk is het een soortgelijke situatie die ook rond The Last Jedi en The Force Awakens bestond. Toen vroeg Johnson aan J.J. Abrams of hij aan het eind van TFA R2-D2 naar Ach-To wilde brengen en niet BB-8.

Vanaf 14 december draait The Last Jedi in de bioscoop, anderhalf jaar later, in mei 2019, zou Episode IX in première moeten gaan.



NieuwsFilm

meest populair