'Einde' rechtszaak Bill Cosby

'Einde' rechtszaak Bill Cosby

Maar de komiek is nog lang niet van alle problemen af...

Zo'n twee weken geleden begon de langverwachte rechtszaak tegen Bill Cosby. De zaak heeft dus niet zo lang geduurd en ook al was de uitslag positief voor de 79-jarige acteur en diens familie, ze eindigde waarschijnlijk toch niet helemaal zoals ze gehoopt hadden...

De juryleden konden het namelijk onderling niet eens worden over het feit of de komiek nu wel of niet schuldig is aan het aanranden van Andrea Constand. Na maar liefst 53 uur erkenden de leden van de jury dat ze er niet uit kwamen en besloot de rechter het proces dus nietig te verklaren. De aanklagers nemen hier geen vrede mee en hebben nu al laten weten dat ze de zaak willen heropenen.

Wat de aanklagers nu willen doen is maar liefst dertien vrouwen laten getuigen die allemaal beweren dat Cosby hen heeft gedrogeerd en misbruikt. Gedurende deze eerste rechtszaak werd er maar één getuige toegelaten, maar daar willen de aanklagers nu dus verandering in brengen.

Cobsy is nu derhalve weer even op vrije voeten, maar hij is nog lang niet af van zijn juridische problemen. De vastgelopen rechtszaak betekent namelijk noch een verlies noch een overwinning en er bestaat dus een gerede kans dat het allemaal weer opnieuw gaat beginnen. De Cosby familie is razend, vooral Camille, Bill's vrouw, is woest. Zij beweert dat de aanklagers samen onder een hoedje spelen met de rechtbank en de journalisten, om zo 'sensationeel' nieuws te creëren ten koste van haar man.

De nieuwe rechtszaak gaat normaalgesproken over vier maanden van start.



NieuwsFilm

meest populair