Blu-ray

Blu-ray recensie: 'Fifty Shades Darker'

Mooie uitgave van een… minder mooie film[.

door Jim Pedd om 13:52 in Blu-ray
Regie: James Foley | Cast: Dakota Johnson (Anastasia Steele), Jamie Dornan (Christian Grey), Eric Johnson (Jack Hyde), Eliose Mumford (Kate Kavanagh), Bella Heathcote (Leila) e.a. |Release: 9 februari 2017 | Speelduur: 118 minuten
Na Fifty Shades of Grey zou je denken dat Universal het wel op zou geven. De film was gewoon niet goed genoeg. Maar in plaats van het bronmateriaal te laten voor wat het is en een degelijke film te maken, koos men ervoor ook het tweede boek van E.L. James te verfilmen en het resultaat daarvan is Fifty Shades Darker, dat nu op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar is.

Nadat Christian en Anastasia opnieuw herenigd zijn, lijkt niet alles rozengeur en manenschijn voor the happy couple. Er zijn namelijk heel wat kapers op de kust... 'Mrs Robinson', de ex van Christian, komt op de proppen, maar ook de baas van Anastasia blijkt een ziekelijke obsessie voor haar te hebben. En alsof dat nog niet genoeg is, worden Christian en Anastasia nog eens lastiggevallen door een stalkster...

Helaas voor Universal, scoorde dit vervolg nog slechter dan de eerste film. RottenTomatoes vond dat slechts 1 op de 10 recensies positief te noemen viel. En dat komt door een gebrek aan chemie, maar ook aan de scènes die je zou verwachten bij een film waarin seks van groot belang is. Ook financieel viel het tegen; Grey verdiende wereldwijd nog 571 miljoen dollar en daarvan bleef bij Darker slechts 378 miljoen dollar over.


Media: 1x Blu-ray | Video: 2.40:1 | Audio: DTS:x: Engels; DTS Digital Surround 5.1: Frans, Spaans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Portugees, Zweeds | Retail release: 7 juni 2017 | EAN: 5-053083-108427 | Met dank aan: Universal
Fifty Shades Darker wordt aangeleverd in een standaard keepcase. Voorop zien we in het rood staan dat het gaat om de Unmasked Edition van de film, en dat we een Ultraviolet-velletje binnenin mogen verwachten. Kortom: je kan deze film ook onderweg bekijken op bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Voorop verder de poster van de film, waarop we Johnson en Dornan zien staan. Binnenin tref je de schijf met soortgelijk design aan en uiteraard dat UV-velletje.

Beeld en Audio

De kwaliteit van de film zelf even daargelaten, moet wel gezegd worden dat de beelden en audio van hoge kwaliteit zijn. De digitaal opgenomen film heeft natuurlijke kleuren en het beeld is rijk aan detail. Het ziet er dus goed uit op Blu-ray, wat toch erg fijn is. Wat audio betreft zit het nog beter en is er een mooie mengeling gevonden tussen harde muziek en aandacht voor kleine geluidjes. Zo hoor je geluiden van de stad overal om je heen, waardoor de audio je in elk geval meesleept.

Extra's

Er zitten flink wat extra's op de uitgave, samen goed voor ongeveer 35 minuten. Allereerst gaat het om de vrij standaard Deleted Scenes, waarvan er twee zijn toegevoegd (elk ongeveer een minuut). Voor de echte fans is er ook een teaser naar het vervolg, die ook al op het internet verscheen, in de extra A Tease to Fifty Shades Freed.

Dan zijn er de wat traditionelere extra's: een featurette die ingaat op het schrijven van de boeken (Writing Darker), A Darker Direction dat vooral ingaat op regisseur James Foley en Dark Reunion over de cast die weer terugkeert. Andere extra's gaan in op de nieuwe personages (New Threats), een mooie scène in de film (The Masquerade) en de seksscènes (Intimate with Darker).

Mooie uitgave van een... minder mooie film

De blu-ray uitgave van Fifty Shades Darker is gewoon echt prima. Minder dan dat kunnen we er niet van maken. De beelden zijn strak, de audio is goed, en de extra's zijn onderhoudend om naar te kijken. Dat er nog een unrated edition en digitale versie aan toegevoegd zijn, maken de uitgave helemaal af.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

supermutantvirus

Avatar

Wie kent iemand die er voor uitkomt het te kijken, dan wel leuk te vinden?
Ik heb Twilight 1 gezien en die vond ik matig.

Robbepost

Avatar

Ja sorry mijn vriendin kijkt deze rommel.
Gelukkig erkend ze dat het slecht is maar omdat ze de boeken heeft gelezen wil ze de verfilmingen zien.
Ik kijk uiteraard niet meer mee (deel 1 wel gezien en dat is van alle kanten slecht)

NieuwsFilm

meest populair