Colin Trevorrow over Fisher's aandeel in Star Wars IX

Haar dood heeft een behoorlijke impact op de saga.

Toen Carrie Fisher vorig jaar december plotsklaps overleed stond zowat heel de wereld op z'n kop. Vooral de Star Wars fans waren uiterst bedroefd en maakten zich zorgen over hoe het nu verder zou moeten gaan met de nieuwe Star Wars delen, aangezien de legendarische actrice toch ook weer een belangrijke rol speelde in The Force Awakens. Het was bovendien de bedoeling dat haar rol alleen nog maar belangrijker zou worden in de delen die gaan volgen, al helemaal in Episode IX. In deze film, van Colin Trevorrow, zou Fisher namelijk centraal moeten komen te staan. Natuurlijk heeft men na haar dood de plannen helemaal moeten omgooien en niemand minder dan de regisseur zelf heeft nu verteld hoe ze dat willen gaan doen.

''Carrie zou inderdaad normaalgesproken centraal komen te staan in deel 9. Zij zou de belangrijkste rol gaan spelen; haar dood is natuurlijk uiterst bedroevend en triest. Voor de saga is het heel jammer dat zij er niet meer bij kan zijn. We hebben uiteindelijk dus iets heel anders moeten bedenken, maar één van de belangrijkste zaken voor ons is om haar te eren en haar toch nog te erkennen in de film. Het is helaas niet anders, het is de realiteit en daar zullen we mee moeten werken en proberen dat op een zo respectvol mogelijke manier te doen''.

Het lijkt er dus op dat haar personage toch een rol zal spelen in het afsluitende deel, al is het alleen maar dat haar aanwezigheid gevoeld kan worden. Het zou ook gewoon 'haar' film moeten zijn geweest, zoals Trevorrow dat eerder al liet weten. Dit was ook het geval voor Harrison Ford/Han Solo in The Force Awakens en zo lijkt het er nu op dat Mark Hamill/Luke Skywalker een grote rol zal gaan spelen in The Last Jedi. Nu kunnen we enkel maar gissen naar wat er precies zal gaan gebeuren in het negende deel, maar Leia had belangrijke banden met de hoofdpersonages zoals o.a. Luke, Kylo en Poe en was ook nog eens de leider van The Resistance, dus het wordt interessant om te zien hoe dit opgelost gaat worden...

Maar eerst is het nog wachten op Star Wars: The Last Jedi, die eind dit jaar in de cinema zal verschijnen. Waarschijnlijk zullen we dan al een duidelijker beeld krijgen van wat we kunnen verwachten in Star Wars IX.



NieuwsFilm

meest populair