Algemeen

Regisseur wijt floppen 'Power Rangers' aan PG-13 rating

Anders waren meer kinderen gaan kijken.

door Jim Pedd om 09:53 in Algemeen
Regisseur Dean Israelite weet wel waarom zijn Power Rangers-reboot flopte aan de box office. De regisseur vertelde in een interview met Screen Rant dat het grotendeels te maken heeft met de rating van de film. De PG-13 rating was te hoog om er een succes van te maken.

"Ja, absoluut. Absoluut," begon hij. "En niet alleen denk ik het, maar er zijn ook marketingstudies die het uitwijzen. Als de film een PG- rating had gehad - en ik ga geen specifieke cijfers noemen - was het beter gegaan. Ik denk dat ouders niet zeker wisten of ze hun kinderen naar de film mee konden nemen, wat me verraste, omdat we een tamme PG-13 hebben."

"We hebben veel preview screenings gedaan en het voelde voor mij alsof een zevenjarige op een goede manier bang had kunnen zijn. Ze vonden het leuk, omdat ze bang waren voor Rita, maar liepen nog altijd met veel plezier naar buiten. Ze vonden het leuk wat erin gebeurde. En ik denk dat we die balans goed gevonden hebben en dus vonden we het erg teleurstellend dat hun ouders hun kinderen niet meenemen. Maar ik hoop dat ze met de film op Dvd, Blu-ray en On Demand eerder de kinderen zullen laten kijken. Misschien kijken ze zelf wel om te zien of het kan."

De vraag is nog altijd of er wel een vervolg komt. De film kostte 100 miljoen dollar om te maken en naar het schijnt evenveel om te marketen. De box office verdienste van 140 miljoen dollar was dan ook lang niet genoeg om het een winstgevend project te maken.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NoahMeeuws

Avatar

Ik zou als ik ouder was mijn kind niet naar de film sturen. Niet vanwege de rating, maar omdat ik niet wil dat mijn kind 2 uur van zijn leven aan zulke waardeloze bullshit spendeert Smiley face

jimb

Avatar

Film is geflopt omdat power rangers.

Ed Crane

Avatar

Iemand hier de film gezien?

benjamin

Avatar

Misschien dat een Power Rangers-film met een ander rating meer kijkers had gelokt, maar dat zou toch ook een andere film geweest zijn. Beetje vreemd dus om te zeggen dat enkel de rating het verschil zou maken...

Master Of Films

Avatar

De reboot film was veel meer gericht op teenagers en nam zichzelf zeer serieus. Behalve Elizabeth Banks, ze deed een Jared Leto performence :P En Billy zorgde nog een klein beetje fun. De andere Power Rangers hadden echt een blik van "wat doe ik hier in deze film"
Lef hebben ze wel gehad, dat het zeer lang duurde voordat ze de Power Rangers werden. Leuk voor de ongeduldige fans.

Deze film staat mijlen ver dan dat campy gebeuren van die TV serie. Was het een PG of een G film, dan was het net zoals de oude serie geworden.

centr1no

Avatar

"Ik denk dat ouders niet zeker wisten of ze hun kinderen naar de film mee konden nemen,"???
Waarom zouden ouders zonder hun kinderen naar een kinderfilm gaan?
En waarom zijn filmmakers nog steeds zo dom dat ze niet snappen dat zoiets als de Powerrangers simpelweg niet de potentie heeft veel bezoekers te trekken?

ridjieddo

Avatar

Sorry hoor, maar afgelopen zaterdag de film gezien (via 123movies punt to, goeie site) en was behoorlijk goed te pruimen. Leuke diverse cast met ieder een aparte en goeie backstory zonder cheesy dialoog of onnodig lange exposition. De actiescenes waren te kort en hadden beter gekund. Overall toch een puike 7 verdiend, zeker vanwege (verrassend genoeg) de teen drama dat totaal niet cliché overkwam. Honest Trailers gaf ook toe dat je uiteindelijk meer wilde weten over de personages zelf dan het Power Rangers-gedeelte. Topfilm voor een Power Rangers-film!!

GreenHornet

Avatar

ze moeten rating verbieden laat ouders zelf bepalen of een kind film mag zien.

eppy

Avatar

Heb deze film precies een week geleden gekeken, en moet voorop stellen dat ik niet van de "Power Ranger" generatie ben. Dus niet bekend ben met het bronmateriaal. Ik weet dat het een campy Japanse rubbermonster fest is, maar meer ook niet.

En voor de eerste helft van de film was ik blij verrast. De introductie was leuk gedaan en alles liep lekker vlot, en ook was de CGI goed gelukt. En als bonus krijgen we ook Bryan Cranston, wie ik een hele fijne acteur vind. Maar na dat de laatst genoemde aan de Rangers wordt voorgesteld zakt de film in elkaar als een soufflé wiens korst nog niet gaar is en te vroeg uit de oven is gehaald. De ingrediënten zitten er in, maar het mist de nodige crunch. De humor, actie en drama zijn volkomen uit balance. Waardoor de weg naar het einde van de film een snooze fest wordt, slaapverwekkend en saai. Verre van slecht, maar veelal onnodig.

Er schijnt een fan made versie online te spoken. Deze schaaft ruim een halfuur van de film, maar ik ben deze nog niet tegengekomen. Deze werd beter ontvangen dan de originele release, ik zou die kijken.

ThomasOMalley

Avatar

@ridjieddo als dit een 7 is, hoeveel 10en deel jij dan jaarlijks uit?

Artificialis

Avatar

Oh ja natuurlijk, want bij Marvel hebben ze financieel ook altijd zoveel last van hun PG-13 rating...

Gigan72

Avatar

Heb de film niet gezien.
Maar een blinde zag nog dat het een flop zou worden daar heeft een PG-13 rating geen reet mee te maken ... gewoon een shitbull verhaal.
Het is gewoon een bagger film dat zag je al aan de trailer.

ridjieddo

Avatar

@Thomas: geen idee, ik rank zelden films...Zou ook nooit een goed antwoord geven op de vraag: wat is je meest favoriete film?

ThomasOMalley

Avatar

Hoeft ook niet, het was een retorische vraag.

ridjieddo

Avatar

Dat had ik al door;) toch blijft de 7 staan.

NieuwsFilm

meest populair