Eerste recensies 'War for the Planet of the Apes'!

Eerste recensies 'War for the Planet of the Apes'!

De beste film in de reeks tot nu toe?

Na de eerste reacties op Twitter, zijn er nu ook echt recensies van War for the Planet of the Apes vrijgegeven. Het heeft er alle schijn van dat regisseur Matt Reeves zichzelf - na het goed ontvangen Dawn - heeft weten te overtreffen. Critici zijn namelijk erg enthousiast over de nieuwe Apes-film. We zetten de belangrijkste recensies op een rij!

Variety


"Reeves vraagt ons mee te leven met Caesar op een queeste die alles waar het personage tot nu toe voor gestaan heeft teniet doet, en geeft hem vervolgens een makkelijke uitweg op het moment dat het tijd is voor zijn wraak. Ook belooft hij een oorlogsfilm, en levert hij vervolgens een opwindende veldslag op precies het moment waarop je verwacht dat de twee zijden strijd leveren. Door sommige van de beste avonturenfilms na te bootsen, bevredigt Reeves de fanboys, maar het gemak waarmee het menselijk ras uitroeit, verraadt een zielloosheid die zelfs de meest perfecte performance-caption niet kan compenseren."

The Hollywood Reporter

"Deze zenuwachtige combinatie van scherpe verschillen tussen goed en kwaad vermindert het puur emotionele, yeehah kick-ass aspect van de finale ietwat, waardoor de impact van de climax iets afneemt. Het leidt tot een 'zacht' einde in plaats van een direct einde. Maar zelfs kort na het kijken weet de wat complexere afronding het werk goed te verrijken door het meer gewicht en serieusheid te geven."

The Wrap

"Er spreekt veel voor War, waaronder enkele van de meest gedetailleerde karakteriseringen van alle drie Apes-reboots, samen met CG-werk van een nieuw niveau, waarbij het apenleger met expressieve, emotionele gezichten tot leven komt. Net als zijn twee voorgangers, heeft het fouten - en elke film heeft zijn eigen onderscheidende fouten - maar over het geheel genomen, is deze trilogie een voorbeeld van hoe je een remake kunt maken van bekend materiaal op een manier die het oorspronkelijke materiaal respecteert en tegelijk verrijkt."

Entertainment Weekly

"Waar War zo nu en dan vervalt in onnodig melodrama (of dat het script van Reeves en Mark Bomback niet helemaal werkt - apen kunnen blijkbaar net zo afgezaagd zijn als mensen), maar compenseert die momenten met zulk spektakel dat het je allemaal niet uit zal maken. Ik weet niet zeker waar de franchise nu heen zal gaan. Of het nog ergens heengaat. Maar als dit de zwanenzang van de reeks is, is dat een hoogtepunt."

Collider

"De Apes-franchise, en vooral dit deel, had gemakkelijk kunnen vervallen in een leeg spektakel waarin mensen het tegen apen opnemen, en ondanks dat er een gevecht is aan het begin van de film dat laat zien waarom de twee kanten aan elkaar gewaagd zijn, is het duidelijk dat Reeves er weinig interesse in heeft die gevechten op te zetten, al is hij er ongelofelijk goed in. In plaats daarvan richt hij zich vooral op het innerlijke leven van zijn personages en vooral Caesar en hoe hij zich verhoudt tot zijn mede-apen en probeert vrede naar zijn volk te brengen."

NieuwsFilm

meest populair