Blu-ray

Blu-Ray Review: Fences

Van en met Denzel Washington.

door Bram de Groot om 12:06 in Blu-ray
Regie: Denzel Washington | Cast: Denzel Washington (Troy Maxson), Viola Davis (Rose Maxson), Stephen Henderson (Jim Bono), Jovan Adepo (Cory), Russell Hornsby (Lyons), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Bioscooprelease: 15.02.2017 | Recensie FT: 4 sterren

Na eerder de goed ontvangen films Antwone Fisher (2002) en The Great Debaters (2007) te hebben geregisseerd, koos Denzel Washington voor een derde keer om zichzelf te regisseren. Opnieuw werd het een succes. Het drama Fences werd ijzersterk ontvangen en wist zelfs vier Oscarnominaties te verzamelen, waaronder voor Beste film. Deze werd niet verzilverd, maar actrice Viola Davis (Suicide Squad, The Help) mocht het beeldje wel in ontvangst nemen.

In het $24 miljoen kostende Fences (FT Stercijfer = 7,3) was Troy Maxson vroeger een gevierd honkballer in de Negro League, een divisie waar enkel Afro-Amerikaanse teams aan mochten deelnemen. Nu is hij een vuilnisman in het Pittsburgh in de jaren 1950. Maxson heeft het beste voor met zijn gezin, maar heeft het vaak moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Universal Pictures / Paramount Pictures bracht Fences, goed voor een prima $64,4 miljoen wereldwijd, onlangs uit op een prima Blu-ray uitgave. Hieronder een blik op de inhoud van de schijf.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Engels | EAN: 5053083108533 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Fences zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het logo van Paramount Pictures, gevolgd door de taalselectie, waarschuwingen en een basic hoofdmenu.

Beeld

Universal Pictures levert een mooie High Def-schijf af. Opvallend is dat de scherpte in de film zowel erg goed is van dichtbij als de scènes op afstand. Ook de kleuren zijn erg natuurgetrouw, al lijkt het geheel iets gefilterd om meer tijdsgeest mee te geven. Uiteraard werkt de setting en kledij hierbij ook een bepalende rol. Verder niets aan op te merken; uitstekende schijf!

Geluid

Er is een DTS-HD Master Audio 7.1-track meegeleverd door Universal en ondanks dat deze prima presteert, is dit uiteraard niet de film waarbij je het geluid even een tandje hoger zet zodat je kunt genieten van de surround effecten. Er is namelijk dialoog, veel dialoog. Dit afgewisseld met de muzikale ondersteuning van Marcelo Zarvos.

Bonusmateriaal

Expanding the Audience: From Stage to Screen: Fences is van oorspong een toneelstuk van August Wilson. Dit stuk won een Pulitzer Prize. In deze featurette wordt stilgestaan bij de vertaling van het toneelstuk naar film.

The Company of Fences: Uiteraard zijn Denzel Washington en Viola Davis de belangrijkste gezichten in het drama. Dit neemt niet weg dat er heel wat bijfiguren zijn. In deze featurette ook in blik op de acteurs en hun personages. Het blijkt dat ook heel wat acteurs uit het toneelstuk ook zitten in de film.

Building Fences: Denzel Washington: Een niet onverwachte featurette over de man achter én voor de camera, Oscarwinaar Denzel Washington. Met Fences leverde hij zijn derde regieklus af.

Playing the Part: Rose Maxson: De titel geeft het al aan; we krijgen een blik op het personage Rose Maxson en uiteraard de actrice die haar speelt, Oscarwinaar Viola Davis.

August Wilson's Hill District: Een mooie en informatieve featurette waarin de wijk Hill District centraal staat. Ook zeker even kijken als je hebt genoten van de sfeer en setting in de film.

Pakkend en mooi drama; prima Blu-ray

Fences is uiteraard een film waarin met name Washington de actie naast zich neerlegd en zich focust op het betere acteerwerk. Zijn samenspel met de fantastische Viola Davis mag je als filmliefhebber eigenlijk niet missen. Een dikke aanrader dus. Deze Blu-ray uitgave van Fences is erg netjes, ook door de reeks aanvullende extra's.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair