Onheilspellend vervolg gehint in eindscène 'Spider-Man: Homecoming'

Onheilspellend vervolg gehint in eindscène 'Spider-Man: Homecoming'

Welke personage duikt er in de end-credit op?

Gisteren is de zesde solofilm rond Spider-Man in de bioscoop verschenen. Dit keer niet met Tobey Maguire (2002 - 2007) of Andrew Garfield (2012 - 2014), maar met Tom Holland die zijn debuut al maakte Civil War uit 2016. Als je Spider-Man: Homecoming al hebt gezien, dan ben je mogelijk even blijven zitten voor de bekende end-credit scenes. Hieronder een uitleg van wat deze betekenen!
Spoilers!

Als de film is afgerond met een opvallende scène waarin Peter Parker (nog even) weigert een Avengers te worden en de kans om een soort Iron Spider-pak aan te trekken afslaat, zien we tijdens en na de aftiteling nog twee korte scènes. De laatste is vooral een humoristische, met opnieuw een korte motiverende video van Chris Evans' Captain America. De eerste is interessanter.

In die clip zien we namelijk dat Adrian Toomes / Vulture (Michael Keaton) in de bak is aangekomen. Hij loopt daar zijn oude kameraad Mac Gargan tegen het lijf, gespeeld door Michael Mando (Better Call Saul). Hij is behoorlijk toegetakeld en heeft een tatoeage van een schorpioen in zijn nek. In de comics groeit dit personage uit tot de slechterik Scorpion.

Ook interessant is dat Gargan tegen Toomes zegt dat hij nog wat vrienden buiten de gevangenis kent die Spider-Man wel willen ontmoeten en graag zijn keel doorsnijden. Uiteraard is de link snel gelegd: Vulture + Scorpion + wat vrienden = Sinister Six! Een film die Sony in het verleden al aankondigde in de gecancelde reeks met Garfield.

De kans is dus groot dat het vervolg op Homecoming verder gaat met het verhaal, en dan waarschijnlijk ook met de slechteriken Kraven the Hunter en Mysterio. Van deze personages werd recent bekend dat Sony iets met hen wil. De tweede Spider-Man film staat gepland voor juli 2019.

Hieronder de critics tv-spot voor Homecoming welke met zo'n $100 - 120 miljoen gaat starten in de States en ruim $200 miljoen wereldwijd.



NieuwsFilm

meest populair