'Dunkirk' gaat in 70mm draaien, ook in Nederland?

'Dunkirk' gaat in 70mm draaien, ook in Nederland?

Het zou in EYE misschien kunnen.

Dunkirk gaat in 70mm draaien, maar het is nog de vraag of dat in Nederland ook zal gebeuren. Christopher Nolan bracht zijn vorige films al uit in het IMAX formaat, en wil daar nu nog een schepje bovenop doen door in selecte landen en plaatsen de film ook op 70mm analoge film te vertonen. Grootser kan niet. En Christopher Nolan houdt van groots.

In de VS wordt Dunkirk in 70mm vertoond op 125 lokaties. Dat zijn er 25 meer dan The Hateful Eight. De western van Quentin Tarantino draaide in de VS op 100 plaatsen in het oude 70mm formaat.

In Nederland was er vorig jaar slechts één locatie waar de film in dat formaat te zien was: in EYE in Amsterdam. Daar was de film in 70mm een groot succes, en draaide er lange tijd. EYE is de enige bioscoop in Nederland met de capaciteit om het oude analoge filmformaat te vertonen, dus had de exclusieve mogelijkheid om The Hateful Eight in 70mm te draaien. Dus zou ook Dunkirk in EYE in 70mm vertoond kunnen worden, maar het is nog niet duidelijk of dit ook zal gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair