Sophie Turner over nadelen sterrenstatus

Sophie Turner over nadelen sterrenstatus

En over 'Game of Thrones'.

Sophie Turner heeft al in meerdere grote films gespeeld, zoals o.a. X-Men: Apocalyspe, rollen die ze wist te bemachtigen dankzij haar succes in de uiterst populaire serie Game of Thrones. Hierin was de actrice al op zeer jonge leeftijd te zien; Turner was namelijk pas dertien toen de serie begon. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een veel gevraagde en populaire actrice. Vanaf het moment dat ze de zanger Joe Jonas begon te daten is haar bekendheid alleen nog maar toegenomen. De actrice zegt dat het echter niet altijd even fijn is overal herkend te worden.

''Ik heb soms echt het gevoel alsof ik leef in een viskom. Alles wat ik doe, hoe klein en onbeduidend het ook is, er wordt meteen een heel verhaal van gemaakt''. Ook zegt de nu 21-jarige Turner erg gelukkig te zijn en een goede relatie te hebben met Jonas, hoewel hun sterren-status dat er niet bepaald gemakkelijker op maakt: ''Ik vind het héél erg onbeleefd, wanneer mensen proberen kiekjes van ons te maken. Overal waar we komen zijn er mensen die ons herkennen en ons de hele tijd achtervolgen, het is echt een inbreuk op je privacy. Ik heb veel liever dat ze me vragen om een foto, daar heb ik geen enkel probleem mee, maar dat geniepige gedoe en altijd proberen je te fotograferen op de meest gênante en vervelende momenten is gewoon niet fijn''.

Toch zegt de actrice in haar korte maar indrukwekkende carrière al veel geleerd te hebben: ''Als kind-actrice accepteerde ik eigenlijk alles redelijk makkelijk en deed wat er van me gevraagd werd. Nu kies ik mijn projecten beter uit en wanneer iets me niet bevalt laat ik dat gewoon weten''. Dat heeft ze ook geleerd van de met een Oscar bekroonde Jennifer Lawrence, met wie ze samen te zien was in X-Men: Apocalypse: ''Ik was echt verbaasd toen ik haar zag acteren. Ze merkte meteen wanneer ze iets niet goed had gedaan en deed het dan direct opnieuw. Het was inspirerend iemand zo bedreven bezig te zien''. Iemand anders van wie ze ook van heeft geleerd is Kristen Stewart: ''Ik ben zelf niet zo'n interview-persoon, ik heb er zelfs een speciale training voor gedaan want ik had er echt een hekel aan. Maar als ik iemand zie als Kristen, die zo eerlijk is en het makkelijk heeft over intieme onderwerpen als haar seksualiteit vind ik dat erg knap. Durven te zeggen wat je denkt en waar je voor staat''.

De actrice zal over ongeveer 2 weken in het voorlaatste Game of Thrones seizoen te zien zijn. Net zoals de nodige fans wil de actrice nog niet dat er een eind komt aan de serie: ''Game of Thrones speelt een héél belangrijke rol in mijn leven. Wanneer de serie voorbij is zal ik het zeker gigantisch gaan missen. Volgens mij gaat het echt aanvoelen alsof een familie lid is gestorven''.

NieuwsFilm

meest populair