Vrouw van Marvel-icoon Stan Lee overleden

Rust zacht, Joan.

Verdrietig nieuws voor Marvel-icoon Stan Lee en zijn familie. Zijn vrouw Joan is gisteren op 93-jarige leeftijd komen te overlijden. Een flinke klap, voor Lee.

Zonder Stan Lee zou Marvel vandaag de dag niet zijn zoals het nu is. Het creatieve meesterbrein stond mede aan de wieg van nog immer geliefde superhelden als Spider-Man, Doctor Strange en Mr. Fantastic. Het was zijn vrouw Joan die hem aanspoorde om over imperfecte superhelden te gaan schrijven, en met succes.

Joan is volgens een woordvoerder vredig in het bijzijn van haar familie heengegaan. Ze had een respectabele leeftijd, maar toch zal het verlies zwaar zijn voor Lee en zijn familie. Hij en Joan waren al 69 jaar getrouwd met elkaar. Joan verbrak zelfs haar eerdere huwelijk om met de stripboekenschrijver te kunnen trouwen. De twee waren haast onafscheidelijk met elkaar verbonden.

Vorige jaar verschenen Stan en Joan nog beiden op het witte doek, toen ze beiden een cameo hadden in X-Men: Apocalypse, welke hieronder te bekijken is. Joan is ook de inspiratie geweest voor Spider-Mans eerste liefje Gwen Stacy in de stripboeken. Ook schreef ze regelmatig haar eigen boeken. De familie Lee is dus vol van creativiteit en passie voor het schrijversvak.

Lee heeft voor de aankomende maanden nog flink wat grote evenementen en beurzen op de planning staan. Het is nog niet bekend of deze bezoeken nu nog doorgaan. De woordvoerder van de 94-jarige Lee vraagt vooral om privacy, zodat de familie in alle rust afscheid kan nemen van hun geliefde Joan.



NieuwsFilm

meest populair