Eindelijk duidelijkheid over erfenis overleden 'Star Wars'-veteraan Carrie Fisher

Eindelijk duidelijkheid over erfenis overleden 'Star Wars'-veteraan Carrie Fisher

Openbare stukken over Fishers erfenis vertellen het verhaal.

Eindelijk is er wat meer duidelijkheid over de erfenis van de overleden Star Wars-heldin Carrie Fisher. Vele erfgenamen blijken er niet te zijn, zo blijkt uit de papieren die onlangs openbaar zijn gepubliceerd.

Fishers gehele erfenis zal gaan naar haar echte en enige dochter Billie Lourd. Fisher laat ongeveer een vermogen van 25 miljoen dollar achter, welke zij natuurlijk voornamelijk heeft opgebouwd met haar successen in de Star Wars-franchise. Ook heeft Fisher vele kunstwerken en sieraden achtergelaten, evenals een aantal bedrijven waar haar dochter nu de eigenaar van wordt.

Daarnaast erft Lourd de riante villa van haar moeder met een geschatte waarde van zo'n 18 miljoen en krijgt ze Fishers Tesla-auto. Tevens heeft Lourd nu ook de exclusieve beeldrechten van haar moeder in handen, maar dit alles zal het grote verdriet van het spijtige overlijden van Fisher natuurlijk nooit verzachten.

Fisher overleed in december vorig jaar op 60-jarige leeftijd in het ziekenhuis enkele dagen nadat zij een hartaanval had gehad tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles. Het lichaam van de alom geliefde actrice bleek later vol te zitten met drugs. Haar moeder, dus de oma van Lourd, actrice Debbie Reynolds, kwam een dag later te overlijden na een onverwachtse beroerte.

Fisher zal later dit jaar nog postuum te zien zijn in Star Wars: The Last Jedi als haar iconische karakter Princess Leia. De opnames voor dit achtste deel in de Star Wars-saga waren al voor haar onverwachtse overlijden afgerond. Haar dochter Lourd heeft zelf ook een klein rolletje in die film als Lieutenant Connix. In Star Wars: The Force Awakens deelde zij nog een scène met haar moeder, maar had slechts één klein zinnetje tekst. Lourds rol wordt wel groter in dit vervolg, is bekend.

Het blijft een hard gelag.



NieuwsFilm

meest populair