Christopher Nolan is niet emotieloos!

Christopher Nolan is niet emotieloos!

Zegt hij zelf in een nieuw interview met Playboy.

Christopher Nolan krijgt vaak de kritiek dat zijn films een hart missen, dat ze koud zijn en meer sensualiteit en emotie nodig hebben. Emotioneel gezien té ingehouden.

Christopher Nolan gaat in een nieuw interview met Playboy in op deze kritiek dat hij emotieloze films maakt. Hij is het daar niet mee eens. Naast dat hij mensen zeer emotioneel heeft zien reageren op zijn films, wil hij ook geen films maken die mensen emotioneel bij het handje nemen:

''Ik probeer om films te maken waarin de emoties niet teveel voor de hand liggen. Dat geeft mensen een beetje meer vrijheid om de films op hun eigen manier te interpreteren, om zelf mee te brengen naar de film wat ze willen. Mensen hebben over mijn films geschreven dat ze emotieloos zijn, maar bij screenings van diezelfde films zag ik aan het eind bij mensen de tranen over de wangen biggelen. Het is een onmogelijke tegenstelling om op te lossen voor een filmmaker, om mensen emoties te laten voelen zonder ze expliciet die emoties op te leggen. Maar dat is ook één van de dingen die filmmaken juist heel spannend maakt. Het lijkt erop alsof ik films maak die als Rorschach toetsen werken.''

Christopher Nolans nieuwste al dan niet emotieloze film Dunkirk gaat 20 juli in première.

NieuwsFilm

meest populair