Blu-ray

Blu-Ray Review: Loving van Jeff Nichols

Topprestaties van de cast.

door Bram de Groot om 13:53 in Blu-ray
Regie: Jeff Nichols | Cast: Ruth Negga (Mildred Loving), Joel Edgerton (Richard Loving), Will Dalton (Virgil), Nick Kroll (Bernie Cohen), Bill Camp (Frank Beazley), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Bioscooprelease: 23.02.2017 | Recensie FilmTotaal: 4 sterren

Een van de toptitels van verleden jaar is toch wel Loving, een kleiner romantisch drama met prachtige rollen van Ruth Negga en Joel Edgerton. De film onder regie van Jeff Nichols (Mud, Take Shelter, Midnight Special) wist vooral door het spel van beide acteurs hoge ogen te gooien. Negga kreeg zelfs een Oscarnominatie. Ondanks het uitstekende ontvangst kon de film financieel weinig indruk maken en dat is bij dit soort titels toch best jammer.

Het $9 miljoen kostende Loving (FT Stercijfer = 7,2) vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd worden en in 1958 trouwen. Na hun huwelijk moet het echtpaar jaren lang vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, wordt helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten.

Universal Pictures bracht Loving, welke wereldwijd niet verder kwam dan een kleine $10 miljoen, uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijf en het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083108496 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Loving zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van Universal Pictures en de taalselectie het basic hoofmenu.

Beeld

Dat alleen Ruth Negga een Oscarnominatie kreeg, betekent niet dat regisseur Nichols en cameraman Adam Stone geen visueel prima film hebben afgeleverd. De film is op film opgenomen om voor een filmische uitstraling te zorgen die past bij de tijdsgeest in de film, de jaren 50 en 60 van vorig eeuw. Ondanks dat de kleur licht lijkt aangepast, is deze vol en warm en dit zorgt voor een moderne kijkervaring. De scherpte is ruim voldoende, al lijken donkere delen in het beeld wat te zwaar. Desondanks een prima beeld.

Geluid

Universal Pictures hield het bij een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack en dat is ook ruim voldoende. De film focust zich vooral op de dialoog, met zo nu en dan wat sfeermuziek en ook wat omgevingsgeluiden. De film is uiteraard niet bedoeld om het maximale uit de track te halen. Al met al, gewoon goed!

Bonusmateriaal

Op de schijf staan vier korte featurettes die niet langer duren dan maximaal zo'n 5 minuten per featurette. Ook is er audiocommentaar van regisseur Jeff Nichols. Hieronder de beschrijving van de featurettes.

Making Loving: Met nog geen 5 minuten wel een heel korte making of, met vooral interviews ondersteund door uiteenlopende beelden van voor en achter de schermen. Uiteraard komen de acteurs en de regisseur aan het woord.

A Loving Ensemble: Voor Midnight Special werkten de regisseur en Edgerton al samen. Met Ruth Negga werkte Nichols voor het eerste samen. In deze featurette een blik op het duo.

Loving vs. Virginia: Een blik op de gevolgen van de Loving vs. Virgina zaak: de Racial Integrity Act. Cast en crew spreken zich uit over de impact en de gevolgen.

Virginia: a Loving Backdrop: Een korte, maar prima blik op de plaats waar het verhaal zich afspeelde en waar de film ook is opgenomen. Zeker even kijken.

Mooi drama, uitstekende rollen; nette schijf

Loving is een film die eigenlijk een groter publiek zou moeten krijgen, maar het onderwerp is duidelijk niet gelijk aan de entertainmentwaarde van de gemiddelde bioscoopfilm. Jeff Nichols laat zich gelukkig weer van zijn goede kant zien en hij werkt ondertussen aan de remake van Alien Nation uit 1988. De Blu-ray uitgave van zijn Loving is prima te pruimen, met net beeld en geluid en zelfs wat aardige bonusmaterialen.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wilskracht

Avatar

Binnenkort maar eens bekijken. Ben altijd wel fan van Jeff Nichols. Wel jammer dat Michael Shannon er niet in zit

Thiver

Avatar

Wilskracht "Wel jammer dat Michael Shannon er niet in zit"

Waar baseer je dat op? Michael Shannon zit altijd in Jeff Nichols-films en deze vormt daarop geen uitzondering.

NieuwsFilm