Neill Blomkamp over klappen 'Alien'-project

Neill Blomkamp over klappen 'Alien'-project

En hoe kwam het idee tot stand?

Korte tijd leek het erop dat regisseur Neill Blomkamp zijn eigen verhaal in het Alien-universum van Ridley Scott mocht maken. Blomkamp wilde een vervolg maken op James Camerons Aliens, dat het verhaal van Ripley (Sigourney Weaver) zou voortzetten. Maar het project werd geannuleerd toen bleek dat Scott nog grotere plannen had met zijn prequel-films.

In een interview met Funhaus, vertelt Bomkamp iets meer over het project. Hij onthulde onder meer oorspronkelijk een heel andere hoofdpersoon te willen voor het project. "Ik ontmoette Sigourney tijdens Chappie en had heel andere plannen voor een Alien-film die ik wilde maken. Dus ik wilde een verhaal maken dat zich afspeelde in de wereld van die twee films, dat zich niet afspeelde direct na de film van James Cameron. Het was gewoon in die wereld, met een heel andere hoofdpersoon. Maar dat was omdat mijn aanname was dat Sigourney de film nooit zou willen maken. Toen ik haar dat vertelde, was ze meteen positief en zei ze dat ze vond dat het verhaal van Ripley nooit goed was afgerond."

Om die reden besloot Blomkamp het project om te gooien. "Ik bedacht me dat ik een vervolg op de film van James Cameron kon maken. Ik werkte er dik een jaar aan, waarbij alleen Sigourney er vanaf wist, en huurde een erg goede concept artist in. We maakten een script en al het artwork en dat is waarmee ik naar 20th Century Fox ging. Die was enthousiast, maar zodra Ridley Scott aan boord kwam als producent begon het allemaal uit elkaar te vallen."

In het verleden liet Blomkamp al eens weten te begrijpen waarom Scott niet wil dat hij aan de film werkt en daarmee lijkt het voorlopig van de baan te zijn. Bekijk hier de aflevering van Funhaus waarin Blomkamp zijn verhaal doet.



NieuwsFilm

meest populair