'Hellboy'-reboot was oorspronkelijk derde film

'Hellboy'-reboot was oorspronkelijk derde film

Maar Guillermo del Toro wilde er niets meer mee te maken hebben.

Hellboy-bedenker Mike Mignola heeft tijdens een interview met de site Nerdist onthuld dat de reboot van regisseur Neil Marshall oorspronkelijk direct verbonden zou zijn aan de films van regisseur Guillermo del Toro. Dat terwijl Hellboy: Rise of the Blood Queen een stuk bloederiger en duisterder moet worden.

"Ik had graag gezien dat Guillermo zijn derde film kon maken en dat verhaal kon afronden," begon Mignola. "Mettertijd werd echter duidelijk dat het niet zou gebeuren. Ongeveer drie jaar geleden begonnen de producenten, scenarioschrijver Andrew Cosby en ik met werken aan dit nieuwe verhaal. Del Toro wilde er niets mee te maken hebben, hij zou niet regisseren. Hij kreeg toen het aanbod om producent te worden en Ron Perlman wilde het niet zonder hem doen."

Zelfs zonder de medewerking van Del Toro, probeerde men de film wel in diens universum te houden. "Dus oorspronkelijk probeerden we een voortzetting van die films te maken. Mar zodra Neil Marshall tekende, vroegen we ons af waarom we dat zouden doen. Een Del Toro-film is immers echt een Del Toro-film en je verwacht niet dat iemand anders zoiets makt. Vooral niet iemand als Neil Marshall. Dus toen gingen we van een voortzetting over tot een reboot. Het is spannend om een andere regisseur te hebben. Het is opwindend een nieuw pad in te slaan en het materiaal op een andere manier te gebruiken."

Er is nog geen releasedatum voor de film waarin David Harbour de rol van Hellboy speelt.

NieuwsFilm

meest populair