George A. Romero, man achter de moderne zombie, overleden

George A. Romero, man achter de moderne zombie, overleden

Hij maakte de zes Of the Dead-films.

De L.A. Times meldt dat vermaard horrorregisseur George A. Romero overleden is. Hij overleed na een "korte maar agressieve strijd met longkanker" en overleed terwijl hij luisterde naar de muziek van een van zijn favoriete films: The Quiet Man (1952). Aan zijn zijde bevonden zich zijn vrouw, Suzanne Desrocher Romero en dochter Tina Romero.

Romero werd in 1940 in de Bronx geboren en studeerde aan de Carnegie Mellon University. Daar werkte hij jarenlang aan reclames en korte films. In 1968 debuteerde zijn eerste featurefilm, de klassieker Night of the Living Dead (1968). Romero schreef die film, regisseerde hem, was cameraman, editor en speelde in de film. Hij vormde het begin van een hele zombiehype.

Tien jaar later maakte hij Dawn of the Dead (1978), de tweede film in zijn Of the Dead-reeks. Ook deze film werd een hit en kreeg nog eens vier opvolgers: Day of the Dead (1985) Land of the Dead (2005), Diary of the Dead (2007) en Survival of the Dead (2009). In de tussentijd maakte hij nog heel wat andere films, waaronder romkom There's Always Vanilla (1979) en The Crazies (1973).

George A. Romero, die in zijn eentje verantwoordelijk is voor de moderne zombie, werd 77 jaar oud.



NieuwsFilm

meest populair