Christopher Nolan uit forse kritiek op Netflix

Christopher Nolan uit forse kritiek op Netflix

Hij snapt het niet.

Regisseur Christopher Nolan brengt vandaag Dunkirk naar de bioscopen. Tijdens een interview vroegen de journalisten van IndieWire hoe hij denkt over de Netflix-revolutie en hoe het streamingkanaal zorgt voor verandering van het model van filmmaken.

Nolan blijkt niet zo'n fan te zijn. "Netflix heeft een bizarre aversie tegen het ondersteunen van bioscoopfilms," begon Nolan zijn forse kritiek. "Ze hebben een gedachteloos beleid waarin alles tegelijk gestreamed en uitgebracht moet worden, wat natuurlijk een onhoudbaar model is voor bioscopen. Dus ze zitten niet eens in het spel en hebben daarmee denk ik een grote kans gemist."

Tegelijk ziet Nolan ook dat er zo nu en dan prima Netflix-films uitkomen, zoals Okja afgelopen maand. Maar: "Ik denk dat de investeringen die Netflix doet in interessante filmmakers en interessante projecten meer bewonderenswaardig zou zijn, als ze dat niet zouden gebruiken als een bizar tegengewicht tegen bioscopen. Het is zo doelloos. Ik snap het niet."

Mocht Netflix komen met een aanbod om zijn films te distribueren, heeft Nolan een duidelijk antwoord: "Waarom zou je? Als je een bioscoopfilm maakt, moet die in de bioscoop te zien zijn."



NieuwsFilm

meest populair