Events & Festivals

Fantastische eerste trailer 'Ready Player One'!

De nieuwe film van Steven Spielberg ziet er fantastisch uit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 21:46 in Events & Festivals
Een nieuwe film van regisseur Steven Spielberg is altijd iets om naar uit te kijken. Maar als het op Ready Player One aankomt, nog veel meer. Met die film baseert Spielberg zich namelijk op een fantastisch boek, geschreven door Ernest Cline, die laat zien wat de toekomst van virtual reality kan brengen. Vandaag is er de eerste trailer, vrijgegeven tijdens de San Diego Comic-Con!


Ready Player One speelt zich af in 2044 en volgt hoofdpersoon Wade Watts (Tye Sheridan). De wereld wordt geteisterd door de gevolgen van een energiecrisis die voortkomt uit het opraken van fossiele brandstoffen en de gevolgen van klimaatverandering. Wereldwijd is er sprake van sociale problemen en economische stagnatie. Om aan die dramatische werkelijkheid te ontsnappen, maken mensen wereldwijd gebruik van OASIS, een virtual reality simulator die mensen toestaat een heel ander leven op te bouwen. Tijdens een dag in OASIS ontdekt Wade een easter egg, die hem op jacht naar het gigantische fortuin van eigenaar James Halliday (Mark Rylance) brengt.

Naast Sheridan zijn er ook hoofdrollen voor Olivia Cooke (Art3mis), Ben Mendelsohn (Nolan Sorrento), Simon Pegg (Ogden Morrow) en T.J. Miller (i-R0k). Vanaf 23 maart 2018 in de bioscoop!

Benieuwd naar ander Comic-Con nieuws? Klik dan hier voor onze overzichtspagina!

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raoulm

Avatar

Er zijn ook posters van de 3 komende marvel films en ben affleck ontkent alle geruchten over zijn vertrek

SeanDeNiro

Avatar

Spielberg of niet, dit ziet eruit als 90 minuten actie zonder diepgang. Ik vind er weinig fantastisch aan.

Robbepost

Avatar

Fantastisch?
Matig en standaard.

JamesBond

Avatar

Leuke trailer om iedereen nieuwsgierig te maken, maar ik krijg nog niet echt een goede indruk van de sfeer die het boek zo ontzettend leuk maakte. Hopelijk toont een volgende trailer ons ook wat meer van het verhaal.

Ed Crane

Avatar

We krijgen in die gamewereld dus van alles uit andere films voorgeschoteld? (Iron Giant, de motor uit Akira, de Delorian uit Back To The Future etc.)

JamesBond

Avatar

@Ed Crane

Dat klopt, Ed. De ontwerper van de game was een enorme fan van jaren '80 cultuur en daar heeft hij die hele gamewereld mee volgestopt. Het gaat van Star Wars naar Back To The Future, van Indiana Jones naar Ferris Bueller's Day Off en van WarGames naar Dungeons & Dragons.

Wat de Iron Giant in de film doet weet ik niet zo goed, want die zat voor zover ik weet niet in het boek...

Ed Crane

Avatar

Ah, thanks. Typisch een film dus die inspeeld op de jaren tachtig nostalgie die nu al zo lang duurt (al langer dan de jaren tachtig zelf duurden) en waar Spielberg zelf deel van uitmaakte... hoe meta! ;)

Frietgezicht

Avatar

Ken het boek niet dus geen idee of er bekende karakters uit films in verschijnen maar is dat Freddy Kreuger die kapot geschoten wordt rechts in minuut 1:00?

Ed Crane

Avatar

De film doet me door de trailer ook wel een beetje aan Sucker Punch denken.

horizon

Avatar

Effecten zien er goed uit.

Basisconcept is nog steeds Avalon van Oshii.

Gaat die film zien.

ThomasOMalley

Avatar

De effecten zijn top. Het heeft nog niet helemaal het sfeertje van het boek, maar goed, het is een trailer.

Nature

Avatar

Dit lijkt me niks aan.

Banned

Avatar

Ik ga eventjes vergeten dat ik dit gezien heb.

NoahMeeuws

Avatar

O gosh dit gaat floppen als een gek

Prince John

Avatar

Laat me denken aan Tomorrowland; ziet erg gaaf uit maar stelt uiteindelijk weinig voor.

Akke Moeka Hara

Avatar

Bij 0:34 loopt hij langs Harley Quin en Deadpool? En bij 1:00 knalt hij Freddy Krueger aan flarden???

dlippold

Avatar

Ik word er niet echt enthousiast van... Dit is toch geen Spielberg. Jammer...

benjamin

Avatar

Vind dit er nog wel leuk uitzien.

Roeltje

Avatar

Ik ben ENORM onder de indruk van de trailer! De premise is erg interessant en natuurlijk visueel ziet het er erg inventief en spetterend uit. Ik kan niet wachten! Wow!

Dirk Diggler

Avatar

"Ed Crane" "Ah, thanks. Typisch een film dus die inspeeld op de jaren tachtig nostalgie die nu al zo lang duurt (al langer dan de jaren tachtig zelf duurden) en waar Spielberg zelf deel van uitmaakte... hoe meta! ;) "

Tja wordt er ook een beetje kriegelig van, Stranger Things S02 wordt ook weer een tikkeltje erger, waar in het 1e seizoen het nog leuk was. Gaat het nu toch vervelend worden, lekker kek het echte Ghostbusters gevoel geven (wat de remake blijkbaar niet kon geven), zo geforceerd allemaal.

Voor mij werkt al die 80s referenties perfect voor een sitcom of iets dergelijks... oh wacht die is er al: The Goldbergs!

ThomasOMalley

Avatar


Dirk Diggler "Tja wordt er ook een beetje kriegelig van, Stranger Things S02 wordt ook weer een tikkeltje erger, waar in het 1e seizoen het nog leuk was."
Laten we dit seizoen eerst kijken voordat we oordelen.

Dirk Diggler "Gaat het nu toch vervelend worden, lekker kek het echte Ghostbusters gevoel geven (wat de remake blijkbaar niet kon geven), zo geforceerd allemaal."
Ze gaan niet voor het Ghost Busters gevoel. Het speelt zich af in de jaren 80 en ze refereren aan Ghost Busters omdat die film toen uitkwam. De remake heeft niets te maken met de jaren 80, buiten dat het eerste deel uit dat tijdperk kwam, en is juist één van de redenen waarom we ons steeds vaker afvragen wat er toen goed ging in de filmwereld en wat er mis is met present day movies.

Er is een goede reden waarom men graag films en series kijkt die geïnspireerd zijn door de jaren 80. Enerzijds is dat nostalgie, maar ook leven we in een tijd waarin CGI, slechte kopieën en remakes de overhand hebben gekregen. We vragen ons dus af wat we in de jaren 80 zo leuk vonden aan films en dat wordt vervolgens weer gebruikt om mooie televisie te maken.
And guess what? It works!
Je noemt The Goldbergs, maar wat dacht je van:

- Stranger Things
- It Follows
- Drive
- Kung Fury
- The Void
- Beyond the Black Rainbow
- The Guest

Het is een kleine greep en waarschijnlijk mis ik er nog een aantal die echt de moeite waard zijn, maar goed. Wilde het toch even gezegd hebben, aangezien van alle dingen die er slecht zijn aan cinema anno nu, de 80's trend daar wat mij betreft totaal niet bijhoort.

Dirk Diggler

Avatar

" ThomasOMalley " "Ze gaan niet voor het Ghost Busters gevoel. Het speelt zich af in de jaren 80 en ze refereren aan Ghost Busters omdat die film toen uitkwam. De remake heeft niets te maken met de jaren 80, buiten dat het eerste deel uit dat tijdperk kwam... ...And guess what? It works!
Je noemt The Goldbergs, maar wat dacht je van:

- Stranger Things
- It Follows
- Drive
- Kung Fury
- The Void
- Beyond the Black Rainbow
- The Guest
"

Dat begrijp ik nu ook wel, tuurlijk gaan ze niet voor het Ghostbusters gevoel, ik bedoel alleen maar dat het er allemaal zo dik op ligt, daarom leent een sit-com als The Goldbergs zich daar uitstekend voor. Ik ben een van de weinigen die de remake van Ghostbusters wel leuk vond (is gewoon een totaal andere film dan het geniale origineel).

Begrijp me niet verkeerd ik heb genoten van het 1e seizoen van ST, maar ben heel erg bang dat het uitgemolken gaat worden en nog vele seizoenen zullen volgen. Eigenlijk was 1 seizoen het beste geweest, omdat het net even anders was (zeker voor een geek/nerd die ik ben). Of een nieuw seizoen met totaal ander verhaal/ setting (wel 80s). Hoopte dat ze dat ook zouden doen met Westworld, maar dat borduurt ook weer verder op het vorige seizoen, terwijl in 1e seizoen er ook gehint is naar andere werelden.

Ik ben zelf ook opgegroeid in de jaren 80 (kom uit 1977), maar er was ook heel veel niet goed in de jaren 80, ook remakes en domme sequels, maar dat is zo'n beetje in elk decennia aanwezig. Net zoals de populariteit van een bepaald genre. Nu het 'superhero' genre. Vind wel dat er teveel 'member berries' wordt geruikt in TV/Film landschap, want als je er goed naar kijkt is het in feite ook niet origineel allemaal, maar doet niet af aan de pret die ik er zeker ook mee heb.

De films die je noemt heb ik zeker allemaal gezien, waarvan BtBR, echt wel mijn favoriet is, en mij het meest een 80s gevoel geeft.


ThomasOMalley

Avatar

Duidelijk verhaal, waarschijnlijk heb ik je op sommige punten verkeerd begrepen.

Goed te horen dat je BtBR zo kan waarderen, dat is er toch eentje die velen is ontgaan. Goeie smaak.

Master Of Films

Avatar

Beyond the Black Rainbow is mij niet bekend. Lees ik hier een verkapte aanrader om deze film eens te gaan te bekijken?

Ed Crane

Avatar

Master Of Films "Dat is de motor van TRON."

Nee, def die uit Akira.

ThomasOMalley

Avatar

Master of Films "Beyond the Black Rainbow is mij niet bekend. Lees ik hier een verkapte aanrader om deze film eens te gaan te bekijken?"
Beyond the Black Rainbow is vrij langzaam, onconventioneel en Vin Diesel speelt er niet in. Als dat overkomelijk is voor je zou ik 'm zeker een kans geven!

Ed Crane

Avatar

Ja aanrader, leuk filmpje, lekkere psychedelische trip.

Dirk Diggler

Avatar

"Ed Crane" " Nee, def die uit Akira. "

En toch ook weer niet, hij lijkt er wel erg op, maar denk dat ze niet de rechten hebben (komen misschien nog) dan maar een "cheap knock off "

Beyond the Blackrainbow zeker aanrader voor degene die van mooie plaatjes en goede score (Death Waltz Recording Co., nu onderdeel van Mondo) houd.

NothingPersonal

Avatar

Spielberg is (helaas) niet weer wat het geweest is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair