Bizar: Slot 'Batman Begins' was te gewaagd voor Warner Bros.

Bizar: Slot 'Batman Begins' was te gewaagd voor Warner Bros.

Tijd ver vooruit!

Tegenwoordig worden bijna alle grote franchises aan elkaar geknoopt. Zeker de superheldenfilms. Een van de genre-toppers is overduidelijk Batman Begins uit 2005. Ook die film had een duidelijke link naar een tweede deel. Iets dat voor Warner Bros. eigenlijk als te gewaagd werd bestempeld.

Tijdens de podcast van Happy Sad Confused gaf regisseur Christoper Nolan aan hoe Warner Bros. reageerde toen hij de scène met het visitekaartje van de Joker voorstelde:

"De reden waarom de joker niet in de eerste film zit, is omdat het geweldig is om op deze manier naar hem te hinten. Het is nu ondenkbaar, maar toen we het aan de studio lieten zien, vroegen ze, 'is dit niet te doorzichtig een link naar een vervolg? Weet je zeker dat je het wil doen?' Ik bedoel, kun je dat tegenwoordig nog verwachten? Ik zei, 'nee, het is niet te doorzichtig, aangezien ik wil dat dat men de personages door ziet gaan met hun leven. Het is toch geweldig om uit de zaal te lopen, denkend over de mogelijkheden.'"

Batman Begins was uiteindelijk de inleiding voor The Dark Knight, door velen nog steeds gezien als de beste superheldenfilm ooit. The Joker werd in die film gespeeld door wijlen Heath Ledger.



NieuwsFilm

meest populair