Events & Festivals

Alleen maar goede redenen achter extreem korte 'The Dark Tower'

Niks volgepropte blockbuster. Gewoon een film die zich tot de kern beperkt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 14:52 in Events & Festivals
Vind je ook dat de 95 minuten van Nikolaj Arcels The Dark Tower wat aan de lage kant zijn? Voor een blockbuster die gebaseerd wordt op het acht boeken tellende magnum opus van horrorschrijver Stephen King, lijkt het inderdaad aan de korte kant. Maar Arcel lichtte tijdens de Comic-Con toe dat dit wel meevalt.

"Het goede nieuws hier... de reden waarom zoveel fans zich zorgen maken over de speelduur, is omdat ze denken dat we alles willen doen in deze film. Maar dat willen we niet. Dit is ideaal voor de eerste film. Het is een introductie in de wereld en de personages. We willen de boeken helemaal niet allemaal vatten en ook niet van alles hierin proppen. Dus dat is het ene verhaal. Aan de andere kant is het script ook heel strak. Toen ik aan boord kwam, was dat al heel kort en strak. En dat trok me aan. Ik vond het slim. Je begint met een kort en strak verhaal, en probeert er niet alles in te proppen. Je bouwt de basis op. En als mensen het leuk vinden, ervan genieten en houden van deze wereld en de personages, kunnen we daarop bouwen," aldus de regisseur.

Met Idris Elba en Matthew McConaughey in de hoofdrollen, draait The Dark Tower vanaf 24 augustus in de bioscoop.

Benieuwd naar ander Comic-Con nieuws? Klik dan hier voor onze overzichtspagina!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik heb hoe dan ook m'n twijfels bij deze film om eerlijk te zijn maar de speelduur speelt daar helemaal geen rol in. Het idee dat blijkbaar lijkt te bestaan dat goede/grotere films minstens twee uur en liefst langer moeten duren heb ik nooit echt begrepen.

Spider-fan

Avatar

Het is hier begrijpelijk dat er zorgen zijn om de korte speelduur (die niet extreem kort is, zoals bij dit artikel staat, maar een geaccepteerde lengte voor een speelfilm), omdat het een lange boekenreeks is. Het eerste deel uit de reeks (The Gunslinger) is trouwens ook niet zo lang als de latere boeken die steeds langer worden, zoals King al opmerkte op Twitter. En dat eerste deel is ook in feite een introductie, waarvan het laatste verhaal (de serie begon als een reeks korte verhalen) meer vragen dan antwoorden oproept, zodat men de vervolgen wil lezen.

Duck-Twacy

Avatar

Voorlopig alleen maar bagger reviews en terrecht

nieuwslaatste nieuws

meest populair