Toekomst 'Alien'-franchise ongewis door floppen 'Alien: Covenant'

Toekomst 'Alien'-franchise ongewis door floppen 'Alien: Covenant'

Tegelijk wil Fox wel door met de reeks, maar dan zonder Ridley Scott?

De grote plannen die Ridley Scott heeft met de Alien-franchise zijn plotseling onzeker. 20th Century Fox zou na het floppen van Alien: Covenant (dat nog niet de helft van voorganger Prometheus wist te verdienen) de toekomst van de franchise opnieuw onder de loep nemen. Zou Neill Blomkamp dan toch aan de slag mogen?

The Hollywood Reporter meldt dat de filmstudio kijkt naar de plannen van Ridley Scott. Hij wil nog twee vervolgen maken op Covenant, maar de kosten daarvan zouden mogelijk groot zijn. Gezien de lage opbrengst, kan het wellicht beter zijn inderdaad te kiezen voor een nieuwe weg.

Tegelijk laat het einde van Covenant wel heel veel open voor een derde film met Michael Fassbenders David. De vraag is dus tegelijk of men niet beter dat verhaal af kan ronden, alvorens er wordt gekeken naar nieuwe films in de reeks.

Wellicht dat Sigourney Weaver alsnog terug kan keren voor die vijfde film in de franchise die Blomkamp ooit gepland had. Een nieuw avontuur waarin Ripley eindelijk het afscheid krijgt dat ze verdient zou niet misstaan. Vooral niet gezien de status van het personage als echte cultheldin.

Wat is voor jouw gevoel de beste stap voorwaarts met de Alien-franchise? Een nieuw avontuur van Ridley Scott, of toch een heel andere film?



NieuwsFilm

meest populair