Algemeen

Peter Jackson noemt 'Valerian' de meest betoverende film in jaren

Een onvergetelijke ervaring!

door Bram de Groot om 12:16 in Algemeen
Met een productiebudget van zo'n $210 miljoen levert de Franse topregisseur Luc Besson deze maand de sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets op. Ondanks dat het enorme productiebudget zeer creatief bij elkaar is geharkt en financieel gezien niet echt kan floppen, blijken de eerste opbrengsten erg mager. Toch is er ook veel steun voor het visuele 3D-spektakelstuk, onder meer van Peter Jackson.

Besson is erg blij met de steun en de woorden van de regisseur van onder meer de Lord of the Rings-film. Jackson gaf namelijk in een reactie aan dat hij Valerian "een onvergetelijke ervaring" en "de meest betoverende film in jaren" vindt. De critici zijn tot op heden nog niet heel erg onder de indruk. De ontvangst onder de filmjournalisten is namelijk mager, met 54% op Rotten Tomatoes met een 5,7 als gemiddelde beoordeling.

Dat Besson zo gelukkig is met Jacksons uitspraak, liet hij doorschemeren via Twitter:Valerian and the City of a Thousand Planets speelt zich af in de 28ste eeuw. De speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) zijn een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha - een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Vanaf aankomende woensdag in de Nederlandse bioscoopzalen!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blackwolf

Avatar

ja eens. puur visueel, maar verhaal technisch is het niks bijzonders. wel super toffe ervaring in 3D !

weszz

Avatar

Was niet heel bijzonder kwa verhaal...zaten wat leuke dingen in. Maar visueel springt die er wel uit. 3D was een leuke toevoeging!

Orko

Avatar

Ben benieuwd. Vond 5th Element ook visueel uniek. Al zag ik die een aantal weken nog terug en toen voelde ie wel weer erg gedateerd.

Goku32

Avatar

Ik geloof nooit dat ze het terug verdienen dat bedrag wat ze hebben uitgegeven aan deze film. Want zo biezonder is dit niet vind ik. Vond het best wel borring

NieuwsFilm

meest populair