James Cromwell opnieuw gearresteerd

James Cromwell opnieuw gearresteerd

De acteur komt op voor de orka's van SeaWorld.

De 77-jarige acteur, James Cromwell, is gearresteerd tijdens een protest bij SeaWorld. Voor degenen die niet weten wat dit is; SeaWorld is een Amerikaans keten van zeezoogdierenparken en staan voornamelijk bekend door hun shows met orka's, zeeleeuwen en dolfijnen. Deze dieren worden echter vaak niet even goed behandeld; denk bijvoorbeeld maar eens aan de documentaire Blackfish, dat over de controverses rond de orka's in deze parken gaat en waar ook regelmatig de nodige incidenten gebeuren. Blijkbaar worden de dieren in uiterst kleine tanks geloodst na de shows, waarin ze worden gedrogeerd om hun agressieve gedrag en stress te voorkomen.

Hier heeft Emmy Award winnaar James Cromwell ook weet van. Hij verstoorde namelijk een show met een klein groepje die t-shirts en spandoeken droegen als: ''SeaWorld Kills & Sucks'' en riepen ''Deze dieren worden slecht behandeld, lijden elke dag en dat weten jullie allemaal!'' Ook zei Cromwell gedurende de protestactie: ''Orka's hebben ook het recht op een waardig en fijn leven in de oceaan, niet een levenslange straf waarin ze niks meer kunnen doen dan rondjes zwemmen in een zwembad tot dat ze sterven van verdriet of ziektes''.

SeaWorld heeft al meerdere keren ontkent dat de dieren slecht worden behandeld, maar aangezien ze Cromwell en zijn groepje niet naar buiten kregen gewerkt, werden ze allemaal in de boeien geslagen. De video is hier te bekijken.

Toch heeft de acteur hier al heel wat ervaring mee, aangezien hij al jarenlang een activist is en al meerdere keren is gearresteerd tijdens protestacties. De laatste keer was in 2015, toen hij zich tegen de komst van een energiecentrale in New York uitsprak. Uiteindelijk kreeg hij een boete maar weigerde deze te betalen en moest als gevolg hiervan een week in de gevangenis doorbrengen.



NieuwsFilm

meest populair