James Cameron wil nieuwe 'Terminator' trilogie

James Cameron wil nieuwe 'Terminator' trilogie

Hij wil de reeks ''opnieuw uitvinden''.

James Cameron gelooft niet in het aankondigen van één project en dat dan eerst voltooien voordat hij de volgende aankondigt. Of twee, of drie. Naast de vier Avatar-vervolgen die hij heeft aangekondigd, waarvan de eerste al bijna tien jaar in productie is, en Alita: Battle Angel, wil James Cameron nu ook nog eens drie nieuwe Terminator-films gaan maken.

Terwijl hij ondertussen al zijn oude films opnieuw in 3D laat uitbrengen in de bios (later dit jaar verschijnt Terminator 2: Judgment Day in alweer opnieuw opgepoetste versie op het witte doek, in navolging van onder andere Titanic) kondigde James Cameron recentelijk al aan dat hij één nieuwe Terminator gaat maken, omdat hij in 2019 de rechten terug gaat krijgen.

Nu wil hij dat uitbouwen naar een hele trilogie. In een interview met het Australische News.com.au zei hij: ''De vraag is - is de reeks uitgekauwd of kan die ververst worden? Dus ben ik in gesprek met David Ellison over wat de mogelijkheden zijn. Hij bezit momenteel de wereldwijde rechten voor de Terminator-reeks, terwijl de Amerikaanse rechten voor de landelijke markt onder de Amerikaanse copyright-wetten over anderhalf jaar naar mij terugkeren. Op dit moment neigen wij naar het heruitvinden van de hele reeks door middel van een verhaal dat verspreid zal worden over drie films.''

NieuwsFilm

meest populair