Mysterie scriptschrijver 'Logan Lucky': bestaat ze wel?

Mysterie scriptschrijver 'Logan Lucky': bestaat ze wel?

En wie schreef dan eigenlijk de nieuwste misdaadkomedie van regisseur Steven Soderbergh?

Logan Lucky, de nieuwe film van Steven Soderbergh met Channing Tatum, Adam Driver en Daniel Craig, komt pas eind augustus uit, maar de misdaadkomedie krijgt al heel wat lovende recensies. Veel van die lof is voor de schrijver van het script: debutante Rebecca Blunt. Het is haar script dat volgens velen de film zo goed maakt. Maar, nu blijkt volgens meerdere bronnen van The Hollywood Reporter dat deze Rebecca Blunt helemaal niet bestaat.

De misleiding rondom Blunt ging zo diep, dat veel mensen die betrokken waren bij de film geloofden dat ze gewoon bestond, en zelfs e-mail contact met haar handen via een Brits e-mail adres. Blunt bezocht nooit de set, maar dat riep geen argwaan op, dat is niet heel ongewoon.

Maar wie heeft dan wel Logan Lucky geschreven?

Volgens één van diezelfde bronnen is het Steven Soderberghs vrouw Julie Asner (hierboven samen met haar man afgebeeld). Dat zou bijzonder zijn, in die zin dat zij net als de fictieve Rebecca Blunt nog nooit eerder een script schreef en zelfs nooit in de filmindustrie werkzaam was, op het zichzelf spelen in Jay and Silent Bob Strike Back na. Asner schreef echter wel al een goed ontvangen, komisch boek in 2008, Whacked.

Volgens een andere bron is de echte schrijver Steven Soderbergh zelf. Dat zou allicht waarschijnlijker zijn. Hij gebruikte immers al eerder pseudoniemen om zijn werk als cinematograaf (onder de naam Peter Andrews) en als editor (onder de naam Mary Ann Bernard) zonder succes te verhullen. Maar Soderbergh heeft al sinds Solaris in 2002 geen script meer geschreven, 14 films terug alweer, en gebruikt voor het zelf doen van de cinematografie en montage van Logan Lucky geen pseudoniem meer.

Een derde optie is de verder in de filmwereld niet bekende John Henson, een collega-presentator van Julie Asner bij E! Entertainment Television. Hij zou enkele jaren geleden met Soderbergh gewerkt hebben aan een script dat qua thematiek enige gelijkenis zou hebben vertoond met Logan Lucky.

Hoe dan ook geeft het mysterie rondom Rebecca Blunt een vreemde twist aan de promotiecampagne voor Logan Lucky. Steven Soderbergh zelf heeft tot nu toe alleen tegen Entertaint Weekly gezegd dat dit hele verhaal "nieuws zal zijn voor Rebecca Blunt. Als mensen dit soort statements maken moeten ze heel erg oppassen, zeker als het om een vrouwelijke scriptschrijver gaat wiens eerste script wordt geproduceerd."

NieuwsFilm

meest populair