Trivia: Wat je allemaal niet mag op de set van een Christopher Nolan-film

Trivia: Wat je allemaal niet mag op de set van een Christopher Nolan-film

Waterflesjes en stoelen zijn verboden.

Dat regisseur Christopher Nolan een perfectionist is, wisten we natuurlijk al. Hoe ver hij dat doortrekt, was nog niet duidelijk. In een interview met The Independent krijgen we voor het eerst een beetje inzicht in de manier waarop Nolan te werk gaat. Acteurs Mark Rylance en Barry Keoghan, hoofdrolspelers in Dunkirk spraken over hun ervaring met werken met de regisseur.

Rylance vertelde het volgende over zijn aanpak: "Hij is er erg op gesteld om film te gebruiken en alles wat je voor de camera ziet zo echt mogelijk te maken. Dus er zijn veel oude technieken gebruikt in de film, om het zo realistisch mogelijk te maken. De vlammen op het water en de mannen die erin zwemmen; hij wilde de hoeveelheid post-productie werk en CGI zoveel mogelijk verminderen. En hij doet dingen... hij wil bijvoorbeeld geen stoelen of waterflesjes op de set hebben. Hij is daar erg mee bezig."

Keoghan legde die opmerkingen vervolgens enigszins uit: het geluid van waterflesjes vormt "een afleiding... ze zijn zoals speelgoed, mensen spelen ermee als ze niet bezig zijn." Nolan is precies daar geen fan van, hij wil dat mensen op hun best presteren en daar hoort afleiding niet bij. Wat de stoelen betreft: "dat zorgt er letterlijk voor dat je op je tenen staat".

Dunkirk draait op dit moment in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair