IMAX gaat minder 3D-films vertonen

IMAX gaat minder 3D-films vertonen

Consumenten hebben gewoon een grotere voorkeur voor twee dimensies.

IMAX gaat minder 3D-films vertonen. De consument trekt er niet zo aan en dus gaat het bedrijf zich weer meer richten op films in twee dimensies. Het gaat niet zo goed IMAX Entertainment en dat zorgt voor deze ontwikkeling. CEO Greg Foster vertelde tegenover The Wrap dat zijn bedrijf weer meer in wil spelen op behoeften van de markt.

Een specifiek voorbeeld van Foster, is de sterke prestatie van Christopher Nolans Dunkirk. Dat werd met IMAX-camera's opgenomen en bijna een kwart van de box office opbrengst van die film kwam uit IMAX-zalen. "Het is opvallend dat Dunkirk enkel in 2D te zien was, waar consumenten dus een grote voorkeur voor hebben," aldus Foster.

En dus "kijken we ernaar minder 3D-versies van films en juist meer 2D-versies te vertonen". Veranderingen komen ook voort uit het feit dat IMAX afgelopen kwartaal een klein verlies van 1,7 miljoen dollar in de boeken schreef. Om weer meer mensen naar zijn zalen te trekken, wil het bedrijf dus minder 2D-films uitbrengen.

Tegelijk opent IMAX ook virtual reality centra, waar mensen met high-end apparaten als de HTC Vive en Oculus Rift specialere filmervaringen moeten beleven. Het is wellicht een nieuwe trend in de filmwereld, want die van 3D lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Afgelopen jaar bracht Hollywood 68 3D-films uit, maar werden de films 8 procent minder goed bezocht. Vooral in delen van Azië blijft de 3D-film populair.

Dat IMAX niet meer gelooft in 3D, wil trouwens niet zeggen dat we dan geen 3D-films meer krijgen. James Cameron beloofde al dat zijn Avatar-vervolgen straks in brilloos 3D te zien zullen zijn. Misschien kan die ontwikkeling het formaat weer nieuw leven inblazen, maar tot die tijd hoeven we dus niet naar IMAX-zalen voor 3D-films.



NieuwsFilm

meest populair