Doug Liman onthult: waarom 'Edge of Tomorrow' 'Live Die Repeat' werd

Doug Liman onthult: waarom 'Edge of Tomorrow' 'Live Die Repeat' werd

En wat de onhandige titel van het vervolg gaat worden.

Regisseur Doug Liman gaf in het kader van het uitkomen van zijn nieuwste thriller The Wall een interview aan Den of Geek over zijn hele oeuvre. Naast interessante verhalen over het maken van The Wall en van eerder werk als The Bourne Identity (en hoe zijn film onder andere James Bond voorgoed veranderde) en Swingers, vertelde hij ook iets nieuws over de titel van het aankomende vervolg op zijn zeer geslaagde sciencefictionfilm Edge of Tomorrow, die niet Edge of Tomorrow 2 zal gaan heten.

Edge of Tomorrow was gebaseerd op een boek met de titel All You Need Is Kill. De toon van die titel werd te zwaar geacht voor de lichte toon waar Liman en co. voor gingen met actiekomedie Edge of Tomorrow. Maar wat moest het dan wel worden? De studio wilde Edge of Tomorrow, Liman wilde Live Die Repeat. Liman verloor die strijd.

Toen de film uitkwam en zeer positieve reacties kreeg maar veel minder geld opbracht dan verwacht, lag dat volgens Liman aan de titel. Voor de Blu-ray/DVD/VOD-release kreeg Liman daarom alsnog zijn zin en werd de film tot verwarring van fans in sommige plekken op die formats uitgebracht als Live Die Repeat of als Live Die Repeat: Edge of Tomorrow.

Nu komt er dus een vervolg, weer met Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrollen. Dit keer krijgt Doug Liman wel zijn zin wat betreft de titel, maar je vraagt je af of de titel die hij er nu wel door heeft gedrukt niet nog meer in de weg gaat zitten dan Edge of Tomorrow het origineel volgens Liman in de weg zat: Live Die Repeat and Repeat.



NieuwsFilm

meest populair