Scriptschrijvers over schrappen oom Ben uit 'Spider-Man: Homecoming'

Scriptschrijvers over schrappen oom Ben uit 'Spider-Man: Homecoming'

Ook het nieuwe liefdesleven van tante May bleef op de plank liggen.

In een nieuw interview met Entertainment Weekly hebben Jonathan Goldstein en John Francis Daley, twee scriptschrijvers van Marvels Spider-Man: Homecoming, meer informatie gedeeld over de invloed van Peters oom Ben in het verhaal. Sommige fans waren niet blij dat het belangrijke karakter géén enkele keer direct werd genoemd in de film, maar dat blijkt een goede reden te hebben.

"We hebben het gehad met elkaar over een directe referentie naar oom Ben. Dit moest dan gebeuren in de scène waarin tante May Peter hielp bij het uitzoeken van een pak voor het homecoming-gala. Natuurlijk was alle kleding van oom Ben geweest. Het was een mooi momentje, maar we vonden het niet gepast om hem zo kort te behandelen en daarna gelijk door te gaan met het verhaal," aldus scriptschrijver Daley.

Tante May wordt natuurlijk gespeeld door Oscar-winnares Marisa Tomei in Homecoming. Even was er een versie van het verhaal waarin May opnieuw aan het daten was geslagen na het overlijden van haar man Ben, zo vertelt Goldstein.

"In een eerdere versie van het script had May een paar dates en een deel van haar relatie met Peter in de film was ook gebaseerd op deze ongepaste openhartigheid. Uiteindelijk is dit idee geschrapt, maar ik zie het wel gebeuren dat ze in het vervolg een vriendje krijgt. May hoeft geen rouwende weduwe te blijven."

In de stripboeken datet tante May ook op een gegeven moment met niemand minder dan Otto Octavius, ofwel slechterik Doctor Octopus. In Spider-Man 2 speelde acteur Alfred Molina de rol van deze überslechterik. Betekent dit ook dat we hem zien in de sequel?



NieuwsFilm

meest populair