'Doctor Strange'-acteur Chiwetel Ejiofor als Scar in 'The Lion King'?

Toch geen Hugh Jackman dan?

Al een tijdje gaat het gerucht rond dat acteur Hugh Jackman zijn stem zal gaan verlenen aan de gevreesde leeuw Scar in Disney's live-action remake van The Lion King, maar nieuwe berichten claimen nu dat Chiwetel Ejifor in gesprek is met het huis van de muis voor die rol.

Ejifor, bekend van onder andere zijn rol als magiër Baron Mordo in Marvels Doctor Strange, is de ultieme favoriet voor de iconische rol van de gemene leeuw Scar. Volgens de laatste geruchten is Ejifor dan ook volop in onderhandeling met Disney, nadat woordvoerders van Jackman eerder ontkenden dat de Logan-acteur betrokken zou zijn bij het dierenavo ntuur.

In de klassieke animatiefilm uit 1994 sprak Justice League-acteur Jeremy Irons de stem van Scar in. In de Nederlandse versie verzorgde stemacteur Arnold Gelderman deze stem. In de webserie Stemmen van Toen vertelt hij mooi over zijn ervaringen van het inspreken van de boze, gemene leeuw. Zeker even het kijken waard!


Disney vertoonde een exclusief voorproefje tijdens Comic Con afgelopen maand. De live-action beelden van het bekende nummer The Circle of Life werden ontzettend goed ontvangen door de zaal. The Lion King wordt geregisseerd door Disney-coryfee Jon Favreau. Favreau maakte eerder de zeer goed ontvangen hervertelling van The Jungle Book (2016) voor de filmstudio.

Momenteel zijn Donald Glover al gecast als welpje Simba, James Earl Jones als Mufasa, Seth Rogen als Pumba, Billy Eichner als Timon en John Oliver als Zazu. Of Ejifor zich daadwerkelijk bij deze cast voegt, is dus nog even afwachten, maar de kans lijkt in ieder geval groot.

Disney's The Lion King moet vanaf juli 2019 te zien zijn in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair