Schrijversruimte 'Transformers' al opgeheven

Genoeg mythologie om te verkennen...

Jim Pedd 5 augustus 2017 15:02 in Algemeen
De schrijversruimte die Paramount Pictures opgezet had voor de Transformers-franchise was veelbelovend. Daarin namen grote namen in Hollywood als Steven S. DeKnight, Robert Kirkman, Zak Penn, Jeff Pinkner, Art Marcum, Matt Holloway, Lindsey Beer en Christina Hodson plaats. Daarnaast was er een belangrijke rol voor scenarist Akiva Goldsman om leiding te geven aan het geheel. Maar na twee films, The Last Knight en Bumblebee, is de ruimte al opgeheven.

Producent Lorenzo DiBonaventura legt het uit: "De schrijversruimte werd door ons allemaal opgezet om de mythologie van de films verder te verkennen. Het werd opgezet om een aantal verschillende redenen, maar het belangrijkste dat gebeurd was, was dat ze de mythologie van de Transformers uitgebreid hadden, en ons toestonden om terug te gaan naar Koning Arthur. Er waren verschillende gebieden die we bekeken, waaronder de Tweede Wereldoorlog en ga maar door."

En nu die mythologie verkend is, en men duidelijk voor ogen heeft wat voor verhalen er in de franchise verteld kunnen worden, lijkt men klaar te zijn. Verwacht wordt dat toekomstige films dieper de geschiedenis in duiken. Zo lazen we al eens dat er mogelijk een Transformers-film in het Rome van de Oudheid gesitueerd wordt.

NieuwsFilm