Jessica Chastain hekelt gebrek aan vrouwelijke hoofdrollen in CBS-series

Jessica Chastain hekelt gebrek aan vrouwelijke hoofdrollen in CBS-series

Chastain stelt het veel terugkomende onderwerp opnieuw aan de kaak!

Actrice Jessica Chastain (X-Men: Dark Phoenix, The Huntsman: Winter's War) heeft zich op Twitter woedend uitgelaten over het Amerikaanse televisienetwerk CBS. Chastain is niet blij met het feit dat er weinig vrouwelijke hoofdrollen te zien zijn in het aankomende seizoen.


"Ik zal alleen Netflix kijken. Of iets gaafs bij HBO. Of iets gemaakt door Ryan Murphy. Er zijn zoveel geweldige opties zonder CBS," schrijft Chastain in haar tweet. De 40-jarige actrice reageert daarmee op de uitspraken van CBS tijdens een persevent over hun nieuwe programma-aanbod. Een kritische journalist vroeg tijdens die bijeenkomst naar het gebrek aan diversiteit bij de zender.

"CBS heeft meerdere vrouwenshows ontwikkeld en ook zes pilots voor televisieseries met een vrouw in de hoofdrol, maar deze vonden we uiteindelijk niet goed genoeg om mee te nemen in onze programmering," vertelt Thom Sherman van CBS. Opvallend genoeg heeft CBS alleen nieuwe programma's aangekocht met mannen in de hoofdrol.

CBS zendt onder andere populaire televisieseries uit als NCIS, Criminal Minds, The Big Bang Theory en Scorpion, maar ook DC's superheldinnenserie Super Girl. Het televisiestation krijgt vaker klachten over het gebrek aan diversiteit in haar programma's. Recentelijk kreeg CBS nog een hoop commentaar over zich heen toen twee Aziatische acteurs de politieserie Hawaii Five-0 verlieten omdat zij minder betaald werden dan hun blanke tegenspelers.

Chastain is dus bepaald niet blij met het beleid van CBS en lijkt het netwerk te gaan boycotten de komende tijd. Chastain zet zich overigens al jaren in voor een betere positie voor vrouwen in de film- en televisie-industrie, zowel voor als achter de schermen. De uitgesproken actrice is ook lid van een adviesraad van een productiebedrijf dat zich specifiek inzet voor dat doel.

NieuwsFilm

meest populair