Nederlandse Marwan Kenzari in de race voor rol Jafar in Disney's 'Aladdin'

Nederlandse Marwan Kenzari in de race voor rol Jafar in Disney's 'Aladdin'

Na grootschalige Hollywoodprojecten als 'Ben Hur' en 'The Mummy' is dit mogelijk zijn volgende internationale rol!

De Nederlandse acteur Marwan Kenzari timmert de laatste tijd lekker aan de weg in Hollywood. Na enkele grootschalige producties, is hij nu weer in onderhandeling met Disney voor de rol van slechterik Jafar in de live-action remake van hun animatieklassieker Aladdin.

Nederland lijkt de volgende internationale ster definitief te hebben afgeleverd met dit castingsnieuws. Kenzari speelde in eigen land al rollen in films als Wolf en Hartenstraat, maar lijkt nu door te breken in Hollywood. Zo speelde hij al (kleine) rollen in films als Ben Hur en het dit jaar verschenen The Mummy. Ook zal Kenzari te zien zijn in het aankomende Murder on the Orient Express.

Bekijk de afbeelding Duidelijk is wel dat Ritchie gaat voor een veel jongere Jafar in zijn Aladdin, kijkend naar de mogelijke casting van Kenzari. In de animatieprent uit 1992 was de kwade Jafar toch wel een stukje ouder, maar Ritchie zal waarschijnlijk deels een andere invulling gaan geven aan het gemene karakter. Ritchie haalt ook inspiratie uit Duizend-en-een-nacht voor zijn film.

Tegelijkertijd met dit bericht is ook bekend gemaakt dat actrice Nasim Pedrad is toegevoegd aan de cast. Zij zal een nieuw karakter spelen in Aladdin, speciaal gecreëerd voor deze nieuwe versie, genaamd Mara. Verder zullen we Mena Massoud zien als het titelkarakter Aladdin, Naomi Scott als zijn liefje Jasmine en Will Smith als de geestige geest Genie. Disney's Aladdin wordt geregisseerd door Guy Ritchie. Het is nog niet bekend wanneer de film met tapijt en al de bioscopen in vliegt.



NieuwsFilm

meest populair