'It'-regisseur wil 'Pet Sematary' maken

'It'-regisseur wil 'Pet Sematary' maken

Een van de engste boeken van Stephen King...

Regisseur Andy Muschietti, die ons in september Stephen King-verfilming It brengt, heeft al laten weten welk project hij graag hierna zou willen maken. Wat hem betreft komt er een nieuwe verfilming van Pet Sematary, eveneens een boek van Stephen King dat zich leent voor een horrorfilm.

"We zijn groot fan van Pet Sematary," vertelde Muschietti tijdens een interview met de Toronto Sun. "Als we dat in handen kunnen krijgen, zal dat wel wat worden. Wellicht dat het ook ooit zo mag zijn."

Pet Sematary, in het Nederlands vertaald als Dodenwake, verscheen in 1983 en draait om Dr. Louis Creed die met zijn vrouw, drie kinderen en at naar het kleine dorpje Ludlow verhuist. Direct achter hun nieuwe huis liggen twee begraafplaatsen: eentje voor de honden en katten uit de buurt en een andere is een oude indiaanse begraafplaats waar magische krachten aan toegeschreven worden. Als de kat des huizes overreden wordt en begraven wordt op de begraafplaats achter het huis, komt het gezin er al snel achter dat er meer waarheid in de magische verhalen schuilt dan je zou willen...

Mocht Muschietti die rechten krijgen, is het de vraag of hij er op korte termijn mee aan de slag kan. Hij zal naar het schijnt ook de tweede It-film maken.



NieuwsFilm

meest populair