'Hellboy' de start van een filmuniversum?

'Hellboy' de start van een filmuniversum?

Als het aan de makers ligt wel.

Hellboy-bedenker Mike Mignola hoopt dat de aankomende reboot van de films gebaseerd op zijn comics, zullen leiden tot een gedeeld filmuniversum. Dat liet hij tijdens een interview met de site The Verge weten. Wat hem betreft is Hellboy: Rise of the Blood Queen niet meer dan het begin van een hele reeks.

"Het is erg losjes gebaseerd op een van de Hellboy graphic novels. Als je eer boeken hebt, is er meer materiaal om mee te werken. Je kan rondkijken en zien hoe groot de wereld is, en verschillende elementen gebruiken. De uitdaging voor ons, is dat we niet het specifieke verhaal uit het oog moeten verliezen, maar tegelijk ook elementen van een groter verhaal tonen. Mijn hoop is dat dit een boel zaken introduceert, en dat het uitbreidt naar een Hellboy Filmuniversum," aldus de bedenker.

Natuurlijk is het een rage, maar slaagt niet elk filmuniversum dat de afgelopen tijd gelanceerd is. Marvel, DC en Paramount doen het nog goed, maar wat te denken van bijvoorbeeld het Dark Universe van Universal? De vraag is dus ook of de makers van Hellboy zich niet beter kunnen concentreren op het maken van een goede film, en dan pas een breder universum. De comics bieden in elk geval genoeg materiaal daarvoor, dus mogelijkheden te over.

Hellboy: Rise of the Blood Queen wordt geregisseerd door Neil Marshall en heeft een hoofdrol voor acteur David Harbour.

NieuwsFilm

meest populair