'Wolf Warrior 2' verpulvert Chinees Box Office record

'Wolf Warrior 2' verpulvert Chinees Box Office record

Een enorme score.

Verleden jaar wist de fantasyfilm The Mermaid van Stephen Chow nog een indrukwekkende $527 miljoen op te halen aan de Chinese Box Office. Maar dit record is er nu al aan. De actiefilm Wolf Warrior 2 met onder meer de namen Jacky Wu, Celina Jade en Frank Grillo is de score al ruimschoots gepasseerd.

In slechts 14 dagen heeft de $30 miljoen kostende film van Wu Jing (Tai Chi Boxer, Fatal Contact) al $571 miljoen opgehaald. Opvallend is dat de film in het eerste weekend $130 miljoen ophaalde en in het tweede weekend maar liefst $161 miljoen. Dit geeft aan hoe enorm de Chinese filmmarkt kan zijn. Daarbij komt ook nog kijken dat de film is verschenen in de zomermaanden, normaal gesproken niet de meest winstgevende periode in China.

Het eerste deel Wolf Warrior noteerde in 2015 nog "slechts" $89,1 miljoen. Na Wolf Warrior 2 en The Mermaid volgt de eerste Hollywood-film, The Fate of the Furious met een score van $390 miljoen.

Avengers: Infinity War-regisseurs Anthony en Joe Russo waren adviseurs bij de film. Ze waren vooral betrokken bij de geprezen stunts in de film. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair