Algemeen

Provider levert gedwongen illegale uploader over aan BREIN

Fikse boete voor de 44-jarige man.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:15 in Algemeen
Stichting BREIN heeft een schikking getroffen met een 44-jarige illegale uploader uit Harderwijk. BREIN spoorde de man op met gegevens die waren verkregen bij zijn provider.

Usenetprovider Eweka heeft de gegevens van de Harderwijker verstrekt aan de waakhond. Een rechter bepaalde eerder dat de provider onrechtmatig handelde door gegevens van inbreuk-makende klanten niet vrijwillig af te geven nadat BREIN daartoe een gemotiveerd verzoek had ingediend. Providers moeten bij een gemotiveerd verzoek tot afgifte van adresgegevens op basis van eigen afweging besluiten of zij daartoe overgaan. Een weigering tot afgifte moet gemotiveerd worden anders is die onrechtmatig en draait de provider voor de kosten op.

De kosten voor de illegale uploader: 4.800 euro, omgerekend zo'n 400 bioscoopkaartjes. De man heeft ook een onthoudingsverklaring getekend met een dwangsom van 2.000 euro per dag voor toekomstige inbreuken, tot een maximum van 50.000 euro. Het is niet duidelijk welke content de man uploadde. Dit kan dus van alles zijn; muziek, films, games of bijvoorbeeld software.

Eerder dit jaar werd bekend dat BREIN ook achter de individuele DOWNloaders aangaat.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Brein kan de hik krijgen. Het is een illusie om iedere down/uploader aan te pakken. Wie heeft er nou geen film of muziek via een torrent gedowned?

Goov25

Avatar

SeanDeNiro "Wie heeft er nou geen film of muziek via een torrent gedowned?"

Ik :D
Maar je punt blijft staan idd, de meeste mensen downloaden muziek en films.

Frietgezicht

Avatar

Dan had hij zeker zijn IP adres niet verborgen.

GreenHornet

Avatar

ik gebruik Netflix en Apple Music.

Films en Muziek downloaden is zo jaren 0

Frietgezicht

Avatar

Ik ook GreenHornet maar het beste uurtje van de week(Game of Thrones) moest gedownload worden voor me. Heb geen HBO.

Civilian Supreme

Avatar

Wat moet je dan?!! Netflix is ook waardeloos qua aanbod.
Hoe moet ik dan series kijken als Banshee en het recentere preacher en outcast?

mauppie

Avatar

volgens mij mag spotnet wel

Decepticon

Avatar

@Civilian Supreme
Preacher is tegenwoordig op Fox. ;)

Maar je hebt gelijk kwa punt, goede tv series worden zo goed als niet aangekocht door Nederlandse zenders en dus praktisch niet te zien.
En netflix loopt altijd wel 1 of 2 seizoenen achter volgens mij

Civilian Supreme

Avatar

Idd Decepticon, ik denk dat de meeste mensen best meer willen betalen maar dan moet het aanbod beter zijn dan het nu is, het is ook niet erg om bijv. 2 verschillende aanbieders te hebben maar als je lid moet worden van 5 aanbieders om een beetje een compleet EN recent aanbod te hebben dan ben ik er wel klaar mee.
Het downloadprobleem gaat vanzelf weg als ze daar wat meer hun energie in zouden steken. Wat Brein doet is vrij nutteloos.

MovieWanker

Avatar

Ach, komt Brein weer met z`n symboolpolitiek. Lekker belangrijk ook als ze 1 uploadertje hebben. Het is net als cocaïne cartels, je ruimt eentje op en de volgende neemt z`n plek alweer in. Daarnaast vraag ik me nog steeds af hoe een rechter een prive instantie als Brein kan toestaan om vertrouwelijke informatie in te laten zien?

GreenHornet

Avatar

Netflix pak je voor hun eigen content.
Als je series mist koop ze via Amazon of Bol

nieuwslaatste nieuws

meest populair