Provider levert gedwongen illegale uploader over aan BREIN

Provider levert gedwongen illegale uploader over aan BREIN

Fikse boete voor de 44-jarige man.

Stichting BREIN heeft een schikking getroffen met een 44-jarige illegale uploader uit Harderwijk. BREIN spoorde de man op met gegevens die waren verkregen bij zijn provider.

Usenetprovider Eweka heeft de gegevens van de Harderwijker verstrekt aan de waakhond. Een rechter bepaalde eerder dat de provider onrechtmatig handelde door gegevens van inbreuk-makende klanten niet vrijwillig af te geven nadat BREIN daartoe een gemotiveerd verzoek had ingediend. Providers moeten bij een gemotiveerd verzoek tot afgifte van adresgegevens op basis van eigen afweging besluiten of zij daartoe overgaan. Een weigering tot afgifte moet gemotiveerd worden anders is die onrechtmatig en draait de provider voor de kosten op.

De kosten voor de illegale uploader: 4.800 euro, omgerekend zo'n 400 bioscoopkaartjes. De man heeft ook een onthoudingsverklaring getekend met een dwangsom van 2.000 euro per dag voor toekomstige inbreuken, tot een maximum van 50.000 euro. Het is niet duidelijk welke content de man uploadde. Dit kan dus van alles zijn; muziek, films, games of bijvoorbeeld software.

Eerder dit jaar werd bekend dat BREIN ook achter de individuele DOWNloaders aangaat.



NieuwsFilm

meest populair