Blu-ray

Blu-Ray Review: Going in Style - lachen met oudjes?

De volgende komedie met golden oldies.

door Bram de Groot om 08:00 in Blu-ray
Regie: Zach Braff | Cast: Michael Caine (Joe), Morgan Freeman (Willie), Alan Arkin (Albert), Ann-Margret (Annie), Christopher Lloyd (Milton), Matt Dillon (Hamer), John Ortiz (Jesus), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Bioscooprelease: 06.04.2017 | Recensie FilmTotaal: 3 sterren

Komedies met oude Hollywood-helden lijken de laatste jaren een hit. Elk jaar verschijnt er wel film, waarin een oude acteur of actrice - of meerdere - de lolbroek uit moet hangen. Na films als en Stand Up Guys (2012) en Last Vegas (2013) was het dit jaar de beurt aan Going in Style van regisseur Zach Braff. Hij maakte van de golden oldies Michael Caine, Morgan Freeman en Alan Arkin bankovervallers. Met een opbrengst van bijna $85 miljoen bleek de film een succes.

In het $25 miljoen kostende Going in Style (FT Stercijfer = 6,2) besluiten drie in financiële nood verkerende gepensioneerden voor het eerst in hun leven van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.

Warner Bros. bracht Going in Style, door de filmcritici wisselend ontvangen, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888221679 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van Going in Style zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van Warner Bros. en de taalselectie het basic hoofmenu.

Beeld

Over de beeldkwaliteit, met een standaard verhouding van 2.40 : 1, geen slecht woord. Deze wordt prima weergegeven. De kleuren zien er voortreffelijk uit en de High Def-schepte is vanaf het begin van de bovenste plank. Let maar op de close-ups; je kunt de rimpels van de heren prima tellen. Verder is er geen ruis of andere gebreken te constateren. Erg nette weergave dus!

Geluid

Het geluid is ondergeschikt in deze komedie, uiteraard aan de vele dialoog tussen de hoofdpersonages. Muzikale ondersteuning is er uiteraard wel en deze werd aangeleverd door Rob Simonsen, recentelijk betrokken bij films als Nerve (2016), Demain tout commence (2016) en Gifted (2017).

Bonusmateriaal

De schijf bevat een beperkt aantal extra's. Hieronder een blik op deze extra's. Overigens wordt ook een code meegeleverd voor de digitale HD-versie van de film.

Commentary: Aangezien featurettes of gelijksoortig bonusmateriaal ontbreekt is de fan van Going in Style toegewezen op deze track met audiocommentaar van de regisseur. Zach Braff geeft gedurende de film randinformatie over de scènes en de verdere totstandkoming van de film.

Deleted Scenes: Een track van ruim 13 minuten met aaneengeschakelde verwijderde scènes, met de titels Joe gets picked up, Value town, Rooftop romance, Driving while high, Learning to text, Teaser rate, Red envelope, Willy Skype, Al plays sax, Playing catch en Mortgage payment. Er is geen aanvullend commentaar van bijvoorbeeld de regisseur.

Eigenlijk best grappig; nette, maar wat basic schijf

Going in Style is verre van memorabel. Wel is de film op momenten bijzonder vermakelijk door zeer humoristische scènes. Daardoor is Going in Style zeker het kijken waard en dit is vooral te danken aan de grote namen die overigens op de auto-pilot staan. De Blu-ray uitgave is wat betreft de technische zaken prima. De extra's zijn beperkt.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair