James Cameron vol lof over 'Alien: Covenant'

James Cameron vol lof over 'Alien: Covenant'

Maar niet over het einde.

Niet iedereen is een fan van Ridley Scotts Alien: Covenant. Regisseur James Cameron, die in 1986 Aliens maakte, wel. Het enige waar hij geen fan van is, is het einde van de film. Maar tegelijk is Cameron wel benieuwd naar de toekomst van de franchise.

"Ik vond Alien: Covenant een geweldige rit. Het was prachtig. Ik hou van de films van Ridley, van zijn manier van filmen, de schoonheid van de beelden. Ik hou van het gevoel dat je aanwezig bent," begon Cameron vol lof. Maar: "Het is geen film die ik gemaakt zou hebben. Ik hoop dat ik dit niet voor iemand verpest, maar ik hou niet van films waarin je iets gaat voelen voor een personage, dat dan aan het eind doodgaat. Dus ik zou deze film niet gemaakt hebben."

Verder laat Cameron weten niets te kunnen vertellen over de toekomst. "Ik weet niet waar hij heen wil, maar duidelijk is wel dat hij een groter universum wil opbouwen, en meer achtergrondverhaal wil vertellen met de Engineers en zo. Ik kom zeker opdagen voor de volgende, absoluut!"

De vraag is alleen of het publiek dat wel doet. De box office verdienste van Alien: Covenant viel nogal tegen, met een opbrengst van 232 miljoen dollar tegenover een budget van 95 miljoen. Fox schijnt dan ook te twijfelen of Scott wel zijn volgende film mag maken in de franchise.



NieuwsFilm

meest populair