Anya Taylor-Joy in gesprek voor 'Nosferatu'-remake

Anya Taylor-Joy in gesprek voor 'Nosferatu'-remake

Een hereniging met 'The Witch'-regisseur Robert Eggers in het verschiet?

Variety bericht dat Anya Taylor-Joy en Robert Eggers misschien weer opnieuw gaan samenwerken na het maken van de psychologische thriller The Witch uit 2015. Eggers is sinds hetzelfde jaar verbonden aan de remake van Nosferatu, een Duitse horrorfilm uit 1922 die als een onofficiële adaptatie fungeert van Bram Stoker's Dracula. Nu blijkt Taylor-Joy in gesprek te zijn voor één van de hoofdrollen.

De stomme film, die later in 1979 geremaket werd door Werner Herzog, volgt vampier en graaf Orlok. Hij wil een afgezonderd huis in Duitsland kopen en Transsylvanië verlaten. Makelaar Knock is van plan hem het huis te tonen dat tegenover zijn eigen woning staat. Tijdens zijn reis naar Duitsland laat de graaf een aantal doden achter, waarvan men vermoedt dat het door de pest komt. Een man genaamd Thomas Hutter racet daarnaast tegen de klok om zijn volk te redden, nadat hij de ware identiteit van Orlok ontdekt.

Naast regisseren is Eggers ook verantwoordelijk voor het schrijfwerk. Waar het nieuwe verhaal precies om draait is nog een geheim. De productie is in handen van Studio 8. Eggers wilde voorheen al dat Taylor-Joy zijn film zou vereren met haar aanwezigheid, maar de actrice heeft het de laatste tijd erg druk. Zo verscheen ze o.a. in films als Morgan en Barry. Uiteraard zagen we haar ook in Split, waarvan een vervolg al is aangekondigd. Daarbovenop is ze nu levendig bezig met de opnames van X-Men: The New Mutants.



NieuwsFilm

meest populair