Details over ongeluk Tom Cruise op set 'Mission: Impossible 6' en uitstel

Details over ongeluk Tom Cruise op set 'Mission: Impossible 6' en uitstel

Zes tot twaalf weken geen opnames.

Het leek allemaal wel mee te vallen, de smak die acteur Tom Cruise maakte op de set van Mission: Impossible 6. Niet dus, want niet alleen is nu bekend wat er precies mis ging, ook blijken de opnames mogelijk zes weken tot drie maanden vertraagd te zijn door het ongeluk.

Nu laat Paramount Pictures het volgende weten: "Tijdens de productie van de volgende Mission: Impossible film, brak Tom Cruise zijn enkel bij het uitvoeren van een stunt. De productie zal stilgelegd worden terwijl Tom volledig herstelt en de film blijft gepland staan voor 27 juli 2018. Tom wil jullie bedanken voor al je zorgen en steun en kan niet wachten om de film volgende zomer met iedereen te kunnen delen."

Een persoon die aan de film werkt vertelde aan Variety dat de stillegging wel drie maanden kan duren. Toch kan de releasedatum gehaald worden, als regisseur Christopher McQuarrie en zijn team zich tijdens de pauze richten op post-productiewerk. Tegelijk is het potentieel problematisch voor andere castleden, want onder meer Simon Pegg, Henry Cavill en Rebecca Ferguson zouden direct aan de slag gaan met andere projecten na afronding van de opnames van deze film.

Ook vertelde regisseur McQuarrie tegenover Empire Magazine wat er precies mis ging tijdens de opnames. Bekijk allereerst hieronder de video van het ongeluk, daarna kan je lezen wat er fout ging.



"Gespeculeerd werd, dat Tom op de een of andere manier niet ver genoeg sprong, of het dak miste," begon McQuarrie. "Maar eigenlijk was de stunt nooit zo bedoeld dat Tom van het ene naar het andere dak zou springen, omdat dat a) heel saai zou zijn en b) zodra je het daadwerkelijke shot ziet, snap je hoe het ontworpen is. Ook, als je kijkt naar wat op het internet staat, kan je zien dat Tom dezelfde stunt meerdere keren deed. Het was altijd de bedoeling dat hij tegen de zijkant van het gebouw zou slaan. Dat gaf de stunt juist zijn energie. Hij was natuurlijk helemaal veilig, al die keren dat hij dat deed. Hij was ingepakt. Wat er gebeurde, komt erop neer dat je coördineert wat Tom doet en wat de camera doet. Je moet het dus meerdere keren doen. En bij de vierde keer, raakte hij het gebouw net iets anders en brak hij zijn enkel. Hij wist, zodra hij het gebouw raakte, dat zijn enkel gebroken was. Dat kon je op zijn gezicht zien. Er waren vier camera's op hem gericht en je kan het zien op de video die op het internet te vinden valt. Hij wist meteen dat het klaar was. Dus hij kwam overeind en makte het shot af, en zodra hij buiten beeld was, ging hij neer. Hij wist dat hij alleen op die manier het shot kon veiligstellen. Ik weet niet of ik dat had gekund."

Volgens McQuarrie waren er nog zeven tot acht weken te gaan. Toch is hij ook hoopvol dat de releasedatum gewoon gehaald kan worden, al hangt dat dus niet alleen af van het werk dat hij de komende weken voor de post-productie zal verzetten.

NieuwsFilm

meest populair