'Independence Day: Resurgence'-acteur wordt de 'Son of Shaft'

'Independence Day: Resurgence'-acteur wordt de 'Son of Shaft'

Zowel Richard Roundtree als Samuel L. Jackson zijn in gesprek om terug te keren als John Shaft.

De Afro-Amerikaanse privédetective John Shaft staat op het punt weer terug te keren naar het witte doek. Al enkele jaren is New Line Cinema bezig met het voortbrengen van een nieuw deel, nu komen de eerste details naar binnen. Zo weten we dat Ride Along-regisseur Tim Story de film gaat regisseren die de titel Son of Shaft draagt, en dat het gewoonweg een vervolg wordt op de eerdere films: Shaft (1971), Shaft's Big Score!, Shaft in Africa en Shaft (2000).

Ook betekent dit dat de acteur die de originele John Shaft speelde, Richard Roundtree, terug zal keren. Samuel L. Jackson, die het stokje overnam in 2000 als Shaft's neefje John Shaft II, is in gesprek voor één van de hoofdrollen. De belangrijkste is uiteraard de titelrol. En als we Deadline mogen geloven heeft Tim Story zijn keus laten vallen op Jessie T. Usher, bekend van tv-serie Survivor's Remorse en sciencefictionfilm Independence Day: Resurgence. In de laatstgenoemde titel speelde hij ook iemands zoon, namelijk die van Will Smith's kapitein Steven Hiller.

Hoewel Deadline het niet echt vermeldt, slaat de titel van de film vermoedelijk op het kind van Jackson's karakter. In Son of Shaft zijn vader en zoon uit elkaar gegroeid, maar zullen ze de handen ineen moeten slaan. De nieuwe Shaft wordt een FBI-agent en een deskundige op het gebied van cybermisdaden. Men beschrijft zijn relatie met vaderlief als old school meets new school.

De actiemisdaadfilm uit 1970 is gebaseerd op het één jaar oudere boek van Ernest Tidyman. De auteur schreef ook mee aan het scenario van de eerste film. Son of Shaft is echter tot stand gebracht door Kenya Barris en Alex Barnow, die voornamelijk werk hebben geleverd aan tv-series zoals Black-ish en The Goldbergs.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair