Stuntman Tom Cruise raakte ook gewond op set 'Mission: Impossible 6'

Stuntman Tom Cruise raakte ook gewond op set 'Mission: Impossible 6'

Daarmee lijkt de stunt dus écht een onmogelijke missie voor het menselijke vermogen...

Acteur Tom Cruise brak onlangs op twee plaatsen zijn enkel bij een mislukte uitvoering van een stunt voor zijn nieuwste film Mission: Impossible 6, maar nu is het nieuws naar buiten gekomen dat het die dag daarvoor ook al behoorlijk misging op de set van de spionagethriller. Was Cruise een beetje eigenwijs?

Cruise staat erom bekend dat hij veel van zijn stunts zelf uitvoert. Zo hing hij onder andere al eens bungelend aan een opstijgend vliegtuig en beklom hij de ontzettend hoge wolkenkrabber The Burj Khalifa, maar natuurlijk kan en mag Cruise - verzekeringstechnisch - niet al zijn stunts zelf uitvoeren, vandaar dat hij ook gewoon net als elke andere acteur een stuntman heeft. 

Een dag voordat Cruise gewond raakte tijdens het uitvoeren van een stunt voor Mission: Impossible 6, waarbij hij van een stelling naar een ander gebouw moest springen, oefende ook zijn stuntman met deze scène. De stuntman van Cruise miste echter ook de sprong en kwam net zoals Cruise hard tegen de rand van het gebouw aan. Dankzij zijn beschermende kleding raakte hij slechts lichtgewond. Het is niet bekend of Cruise ook deze kledij een dag later droeg.

De vraag is nu of de desbetreffende stunt überhaupt wel uitvoerbaar was. De opnames van Mission: Impossible 6 zijn voorlopig stilgelegd door het ongeluk van hoofdrolspeler Cruise, maar volgens producent Paramount komt de verschijningsdatum van 27 juli 2018 niet in gevaar. 



NieuwsFilm

meest populair