Maz Kanata in 'Han Solo'?

Maz Kanata in 'Han Solo'?

Het heeft er alle schijn van, maar wie weet is het niet zo.

Het begint erop te lijken dat Maz Kanata wellicht te zien is in Ron Howards Han Solo. De standalone film kijkt naar het leven van de titelheld voor de gebeurtenissen in A New Hope en toont hoe hij andere iconische personages ontmoette. Een daarvan lijkt Kanata te zijn.

Tijdens de SDCC 2017, interviewde podcaster Steele Saunders een vertegenwoordiger van het bedrijf Funko. Dat maakt speelgoed op basis van de franchise. Die vertegenwoordiger, genaamd Mark, vertelde uit te kijken naar Han Solo en liet weten dat er indrukwekkende castleden zijn, waaronder "Emilia Clarke, Lupita Nyong'o, Donald Glover, Woody Harrelson". Opvallend is de naam Lupita Nyong'o, wiens aanwezigheid in Han Solo niet aangekondigd was.

Maz Kanata werd in The Force Awakens geïntroduceerd als de eigenaar van een kasteel. Zij gaf advies aan Rey (Daisy Ridley) en leek een lange geschiedenis met Han Solo te hebben. Sterker nog, ze vroeg ook naar haar "echtgenoot" Chewbacca. Wellicht dat we te zien krijgen hoe zij elkaar allemaal ontmoeten. Dat deel maakt dit een interessant gerucht.

Tegelijk weten we, zo vertelt Screenrant ons terecht, niets over Mark. Hij zou zich vergist kunnen hebben. Of wellicht dat hij in de war is met andere poppetjes gebaseerd op een personage van Nyong'o. Zij speelt de komende tijd immers ook in The Last Jedi en Marvels Black Panther. Kortom: zeker is het niet, maar wie weet zien we haar wel in mei 2018 in Han Solo.



NieuwsFilm

meest populair