Ralph Fiennes mogelijk in verfilming Donna Tartts 'The Goldfinch'

Eindelijk beweging in het project.

Warner Bros. en Amazon hebben een deal gesloten voor de verfilming van The Goldfinch. Dat boek kwam in 2013 uit en is het derde boek van de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt. Sinds we in maart 2014 hoorden dat het boek verfilmd zou worden is het stil geweest. Tot nu, want vandaag is er het nieuws dat Ralph Fiennes mogelijk een rol krijgt.

Dat meldt vakblad Variety, dat stelt dat de acteur de rol van antiekhandelaar Hobie zou krijgen. Dat personage raakt bevriend met hoofdpersoon Theodore Decker. Laatstgenoemde staat centraal en overleeft een terroristische aanslag in een museum. Bij die aanval komt zijn moeder om het leven, waardoor hij terecht komt bij zijn vader in Las Vegas. Het leven neemt daarmee een compleet andere richting voor Theo, die op een later moment antiekhandelaar wordt.

Actrice Julianne Moore schijnt benaderd te zijn voor de rol van Theodore's moeder, maar heeft nog nergens voor getekend. Welke acteurs voor de rol van Theodore beoogd worden is niet bekend. Het zullen er wel meerdere moeten worden, aangezien we Theo in het boek gedurende meerdere momenten in zijn leven volgen.

John Crowley (Brooklyn) zal The Goldfinch regisseren. Een releasedatum is er nog niet.



NieuwsFilm

meest populair