Blu-Ray Review: The Smurfs: The Lost Village

Blu-Ray Review: The Smurfs: The Lost Village

De derde Smurfenfilm in een paar jaar tijd.

Regie: Garth Davis | Cast: Mandy Patinkin (Papa Smurf), Demi Lovato (Smurfette), Rainn Wilson (Gargamel), Jack McBrayer (Clumsy), Danny Pudi (Brainy), Joe Manganiello (Hefty), Ariel Winter (Smurflily), Michelle Rodriguez (Smurfstorm), Julia Roberts (Smurfwillow), Jake Johnson (Grouchy), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: 05.04.2017 | Recensie FT: 2,5 sterren

Zonder enige moeite lanceert Sony Pictures opnieuw een filmreeks. Dat gebeurde met bijvoorbeeld The Karate Kid, Ghostbusters, (al twee keer) met Spider-Man, binnenkort met Resident Evil en eerder dit jaar met de Smurfen-films. Na twee live-action animatiefilms verscheen de reboot Smurfs: The Lost Village, compleet geanimeerd. Was het een succes? Niet echt. De live-actions films noteerden gezamenlijk ruim $900 miljoen. The Lost Village kwam niet verder dan een kleine $200 miljoen.

In het $60 miljoen kostende Smurfs: The Lost Village (FT Stercijfer = 5,1) vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid.

Sony Pictures Home Entertainment bracht The Lost Village, zeer wisselend ontvangen, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijf.

Bekijk de afbeeldingDiscs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8712609607093 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Smurfs: The Lost Village zit vastgeklikt in een witte Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het SPHE-logo met daarna twee trailers van The Swan Princess-animatiefilms. Er is een basic hoofdmenu.

Beeld

Visueel is er niets mis met deze Smurfen-animatiefilm. Sony Pictures Animations levert een prachtige film af. In High Definition pakt dit ook prachtig uit met zeer strakke en kleurrijke beelden zonder enige ruis, of wat dan ook. De smurfen zien er ook uit alsof ze uit de oude strips/animatiefilms zijn gelopen, al zijn ze nu wel in 3D-animatie. Niets aan op te merken, top schijf!

Geluid

Ook de muziek en het geluid bij The Lost Village zijn top. De muzikale ondersteuning werd aangeleverd door Christopher Lennertz, ook verantwoordelijk voor de muziek bij heel wat komedies en animatiefilms. Er zijn heel wat geluidseffecten waarneembaar via de surround speakers, zeker tijdens de scènes met het visuele 3D-effect. Nice. Uiteraard zijn er ook tracks met Nederlandse (en Vlaamse) stemmen.

Bonusmateriaal

De extra's op de Blu-ray schijf bestaan over het algemeen uit zeer korte toevoegingen met de personages uit de animatiefilm en muziekvideo's. De meer inhoudelijke extra's staan hieronder:

Kids at Heart! The Making of Smurfs: The Lost Village: Een aardige en vermakelijke making of waarin de acteurs en cast vertellen over hoe de film in gerealiseerd, middels de animaties en de steminspraak. Uiteraard zijn hier ook beelden van te zien.

The Sound of the Smurfs: Een korte blik op hoe de muziek / het geluid en de geluidseffecten zijn gemaakt.

Deleted Scenes: In acht minuten een viertal niet gerealiseerde "verwijderde" scènes, met een intro.

Smurfig op een Nette Blu-ray

De animaties van The Lost Village zien er doorgaans erg netjes uit en voor de jongere kijker is er voldoende te beleven, maar het geheel weet niet enorm te verrassen. Misschien is een derde smurfenfilm in 6 jaar tijd net iets teveel van het goede. De Blu-ray uitgave van deze animatiefilm is verder prima, met fraai beeld en geluid en een keurige reeks veelal kort bonusmateriaal.



NieuwsFilm

meest populair